WIJNALDUM SCOORT VOOR WINNEND ONDER 19

Het Nederlands elftal onder 19 jaar heeft ook de tweede wedstrijd tijdens het EK-kwalificatietoernooi in Tblisi winnend afgesloten. Onder meer door een doelpunt van Georginio Wijnaldum werd zaterdag met 2-0 van Letland gewonnen. Wijnaldum begon net als Erwin Mulder in de basis, Leroy Fer kwam na bijna zeventig minuten in de ploeg. Hanne Hagary kon niet in actie komen, vanwege een gebroken neus.
Wijnaldum zette onder 19 na 22 minuten op voorsprong, toen hij een voorzet van de zijkant binnen kopte. Zes minuten voor tijd viel de beslissing, toen Marko Matic uit de strafschop de 2-0 op het scorebord zette.

Dankzij de tweede overwinning op rij kan Oranje een plaats in de tweede ronde bijna niet meer ontgaan. Als gastland Georgië niet weet te winnen van Noorwegen, is Oranje zonder zelf te spelen zeker van en plek in de volgende ronde. De nummers één en twee van de groep plaatsen zich voor de volgende ronde. Zij spelen in de zogenaamde ‘eliteronde’ voor een plek op het EK. De Europese eindronde wordt volgend jaar juli gehouden in Tsjechië.