A1 BOEKT RUIME BEKERZEGE OP SPIJKENISSE: 0-4

De A1 van Feyenoord heeft zich via een 0-4 zege op Spijkenisse geplaatst voor de achtste finales van het bekertoernooi. De ploeg is daarin gekoppeld aan Ajax. De B-junioren speelden een slechte wedstrijd bij FC Groningen en verloren dan ook, met 5-3. De C1 was vrij.
FEYENOORD A1 KIJKT UIT NAAR KRAKER

Spijkenisse A1 - Feyenoord A1 werd zaterdag op Sportpark Jaap Riedijk nooit een wedstrijd. In de bekerwedstrijd kwamen de Rotterdammers al na vijf minuten op voorsprong door een doelpunt van Louis Pedro. De kansen op een volgende treffer waren legio, maar het duurde tot de 35ste minuut voordat de A1 opnieuw wist te scoren. Uit een vrije trap van Glenn Kobussen tikte Norichio Nieveld de bal binnen: 0-2.

Omdat de ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel het tempo niet verder opvoerde, bleef een monsterscore uit. Kaj Ramsteijn en Kelvin Leerdam zorgden in de tweede helft op een zwaar veld voor een 0-4 eindstand. ‘Ik moet Spijkenisse een compliment maken’, zei Van Gastel na afloop. ‘Ze bleven negentig minuten voetballen en gingen niet massaal voor het eigen doel staan.’ De trainer was blij met de loting voor de volgende ronde. ‘Wedstrijden tegen Ajax zijn goed voor de ontwikkeling van de jongens. Het is echt een wedstrijd om naar uit te kijken.’

De A1 reist volgende week af naar Eindhoven, waar PSV de tegenstander is in competitieverband.

Opstelling Feyenoord A1:
Van Leeuwen; Watamaleo (60' Pique), Ramsteijn, Nieveld, Van Stee; Leerdam (70' Janssen), Kobussen, Janotta (46' Van Gils); Pedro (70' Velder), Machek, Pattinama (73' Day)

B’TJES MAKEN SLECHTE BEURT IN GRONINGEN

Feyenoord B1 heeft zaterdag ondermaats gepresteerd. De spelers van trainer Cor Adriaanse begonnen het duel met FC Groningen B1 voortvarend, met een snelle goal van Shabir Isoufi. Daarna ging alles mis bij de Rotterdammers. Duels werden niet meer gewonnen en de Groningers klapten er gemotiveerd op.

Feyenoord bereikte de rust met een 3-1 achterstand. In de tweede helft leek het er heel even op dat er nog wat te halen viel in het hoge noorden. Invaller Bruno Martins Indi zorgde uit een scrimmage voor 3-2. Nog geen minuut later vergrootten de Groningers de marge weer naar twee. Nadat Feyenoord via een strafschop op een 5-2 achterstand was gekomen, zorgde Osama Rashid voor de derde treffer voor Feyenoord.

‘We hebben een aardig ploegje als we ons stinkende best doen. Is dat niet het geval en laat de inzet te wensen over, dan is het matig’, constateerde Adriaanse. Vanwege interlandverplichtingen is de B1 komend weekend vrij. Zaterdag 3 november komt FC Utrecht op bezoek.

Opstelling Feyenoord B1:
Van der Post: De Vrij (31’ Martins Indi), Erkelens, Van Haaren, Eekman; Bouwmeester, Clasie (77’ Rashid), Isoufi; Van la Parra, De Cruz Silva en Cabral (55’ Kastagnos)