Fanshop
Fanshop

DUIZENDEN VRIJWILLIGERS BEZOEKEN FEYENOORD-FC GRONINGEN

Op uitnodiging van Feyenoord zijn donderdagavond zo’n 3.500 vrijwilligers van voetbalverenigingen in De Kuip aanwezig bij de bekerwedstrijd Feyenoord-FC Groningen. Het gaat om mensen die zich bijna dagelijks inzetten voor de 130 Amateur-partners die zich aan Feyenoord verbonden hebben. Uit het gehele land hebben clubs zich aangemeld om de wedstrijd bij te wonen.
Middels deze uitnodiging wil Feyenoord haar waardering uitspreken naar misschien wel de belangrijkste groep mensen binnen het Nederlandse voetbal. Duizenden vrijwilligers zorgen er voor dat honderdduizenden mensen wekelijks hun wedstrijd kunnen spelen. Zonder de inzet van deze vrijwilligers zou het onmogelijk zijn dat er in ons land op zo’n grote schaal gevoetbald wordt. De vrijwilligers van de Amateur-partners van Feyenoord bevinden zich donderdagavond op de vakken G, H, F en E.

Het Amateur-partner project beleeft momenteel het tweede seizoen. Feyenoord bereikt op deze manier zo’n 50.000 mensen in geheel Nederland. Samen met de aangesloten verenigingen onderneemt Feyenoord diverse activiteiten. Hoogtepunt van dit seizoen vormt het toernooi om de Feyenoord 100 jaar Cup, een landelijk voetbaltoernooi voor eerste elftallen dat in maart 2008 van start gaat en dat op zaterdag 7 juni 2008 een finaledag kent voor achttien verenigingen.

Aan het einde van dit seizoen zal het project geëvalueerd worden. Daarna zal besloten worden of het project een vervolg krijgt, op welke wijze dit eventueel zal gebeuren en of nieuwe verenigingen kunnen worden toegelaten.