Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

MAKAAY LEGT GRONINGEN MET HATTRICK OVER DE KNIE

Feyenoord heeft zich met groot gemak geplaatst voor de volgende ronde van de KNVB Beker. Roy Makaay besliste het duel met FC Groningen nog voor de rust met een zuivere hattrick: 3-1. Het doelpunt van FC Groningen kwam op naam van Serginho Greene, die de bal ongelukkig in eigen doel schoot. Greene keerde terug in de basis vanwege de absentie van Kevin Hofland. De verdediger ontbrak door griep.
Het Legioen maakte donderdagavond voor het eerst echt kennis met Makaay. De productiviteit was de afgelopen maanden uiteraard al niet onopgemerkt gebleven in De Kuip, maar de vertoonde scherpte in de eerste helft was nog niet eerder vertoond. De klassespits schoot in het eerste deel drie keer op doel, met een honderd procent score als resultaat. Dankzij drie loepzuivere schoten van de spits verzekerde de ploeg van Van Marwijk zich nog voor het rustsignaal van een vervolg in het bekertoernooi.

Makaay sloeg na twee minuten al toe, vlak nadat Bruins voorlangs had geschoten. De spits werd door Jonathan de Guzman met een steekpass vrij voor Brian van Loo gepositioneerd. Dat buitenkansje was wel aan Makaay besteed. De spits schoot geplaatst binnen: 1-0.Na 27 minuten was het opnieuw raak. Greene verdiende makkelijk een strafschop toen Erik Nevland hem hinderde in het strafschopgebied. Makaay schoot Feyenoord vanaf elf meter naar een comfortabele voorsprong: 2-0.Na 39 minuten zorgde hij zelfs vroegtijdig voor de beslissing. Dank ging daarbij uit naar de ongelukkige Van Loo, die wel heel gemakkelijk de bal verspeelde toen Makaay hem onder druk zette. Het zorgde ervoor dat Bruins eenvoudig kon overnemen en afspelen op Makaay. Met een diagonaal schot scoorde hij zijn derde van de avond.Het was meteen de laatste actie van Van Loo, die in de tweede helft niet meer op het veld verscheen. Zijn vervanger, Luciano da Silva, maakte niet de indruk voor meer zekerheid in de defensie te zorgen. Binnen enkele minuten liet hij een terugspeelbal onder zijn voet doorglippen en moest hij met een uiterste inspanning voorkomen dat hij een blunder van jewelste beging.Feyenoord had alles onder controle, maar een onoplettendheid zorgde ervoor dat FC Groningen de stand een dragelijk aanzien gaf. Erik Nevland kwam in scoringspositie en schoot hard in. Greene had de pech in de baan van het schot te lopen en de bal achter Timmer te werken: 3-1.

Verder dan dat kwam FC Groningen niet. De thuisploeg drong niet meer aan, in de wetenschap dat de buit binnen was en zondag alweer De Graafschap wacht. Invaller Chun-Soo Lee was de enige die nog voor vermaak zorgde, maar afgezien van wat aardige acties leverde het geen rendement op.

Feyenoord – FC Groningen 3-1

Scoreverloop:
2’ 1-0 Makaay
28’ 2-0 Makaay (strafschop)
39’ 3-0 Makaay
61’ 3-1 Greene e.d.

Geel: Buijs, Van Bronckhorst, Nevland, Kruiswijk

Scheidsrechter: Van Sichem

Opstellingen
Feyenoord:
Timmer; Lucius, Greene, Bahia, De Cler; Sahin (72’ Wijnaldum), De Guzman, Van Bronckhorst; Buijs (90’ Mols), Makaay en Bruins (76’ Lee).
FC Groningen: Van Loo (46’ Da Silva); Hiariej, Svejdik, Kruiswijk, Stenman; Meerdink (46’ Matavz), Lindgren, Lovre, Levchenko (60’ Metaj); Nevland en Berg.