VAN MARWIJK: ‘MAKAAY IS EEN FENOMEEN’

Doordat Feyenoord met een 3-0 voorsprong de rust in ging leek de 3-1 einduitslag een afgetekende, maar Bert van Marwijk zette dat na afloop van de wedstrijd in het juiste perspectief. ‘Als Martijn Meerdink in de eerste helft uit een uitgelezen kans de 1-1 maakt, krijg je een heel andere wedstrijd. Het leek nu een makkelijke overwinning over ons, maar FC Groningen is een betere ploeg dan het vandaag leek. Door de 3-0 voorsprong stelde de tweede helft nu niet veel voor.’
Alledrie de doelpunten van Feyenoord kwamen op naam van Roy Makaay en dat ontlokte de trainer de uitspraak dat ‘Makaay een fenomeen’ is. Vooral zijn derde treffer maakte volgens de trainer duidelijk over welke kwaliteiten de spits beschikt. ‘Het was een goede pass van Luigi Bruins en die schoot Makaay echt heel knap binnen.’

Danny Buijs ging op het eind van de tweede helft met een blessure naar de kant, maar volgens Van Marwijk is dit niets ernstigs. ‘Zo zag het er niet uit. Hij kon zelf gewoon naar de kleedkamer lopen, dus ik ga er vanuit dat hij hier niet lang last van zal houden.’

Van Marwijk gaf Georginio Wijnaldum zijn eerste officiële speelminuten van het seizoen. De jonge middenvelder presteerde de afgelopen weken goed bij Jong Feyenoord en is volgens de trainer bovendien het hele seizoen al goed bezig. ‘Daarom is hij ook al de tijd bij de selectie gebleven. Bovendien was ik vandaag niet helemaal tevreden over Sahin.’