FEYENOORD A1 KLOPT OMNIWORLD NA DROOMSTART: 1-3

De A1 van Feyenoord heeft zaterdag FC Omniworld met 1-3 verslagen. De ploeg had elf seconden nodig om de score te openen. Na de goal van Louis Pedro was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Het werd uiteindelijk 1-3. De B'tjes speelden doelpuntloos gelijk tegen FC Utrecht, Feyenoord C1 won de vermakelijke stadsderby tegen Sparta met 6-2.
VERMOEIDHEID STAAT MONSTERSCORE IN DE WEG

Na het doelpuntenfeest van vorige week -Feyenoord won toen met 2-7 bij PSV- had trainer Jean-Paul van Gastel de teugels nog eens strak aangetrokken. Zijn manschappen kenden een pittige trainingsweek, wat zijn uitwerking had op de uitvoering van zaterdag.

Feyenoord kende een vliegende start in de Flevopolder. Vanuit de aftrap werd Leroy Fer de diepte in gestuurd. Zijn voorzet bereikte Jordao Pattinama, die stuitte op de keeper. In de rebound was Louis Pedro doeltreffend, zodat Feyenoord al na elf seconden op voorsprong stond. Keeper Robin van Leeuwen zorgde er vervolgens hoogstpersoonlijk voor dat de thuisploeg niet gelijk maakte. Na een half uur scoorde Feyenoord opnieuw. Pedro gaf voor op Pattinama, die dit keer wel de keeper wist te passeren: 0-2.

In de tweede helft draaiden de aanvallers de rollen om. Ditmaal stond Pedro aan het einde van de aanval: 0-3. De Rotterdammers maakten geen aanstalten om de score verder op te voeren. Het was aan het spel af te lezen dat de junioren een zware trainingssessie achter de rug hadden. Omniworld maakte nog 1-3, daar bleef het bij.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Willem II op het programma. Van Gastel hoopt dan weer te kunnen beschikken over keeper Kostas Lamprou en spelmaker Michael Janota.

Opstelling Feyenoord A1:
Van Leeuwen; Piqué, Ramsteijn, Nieveld, Van Stee (78' Van Gils); Kobussen, Fer (55' Hagary), Machek; Pedro (84' Velder), Leerdam, Pattinama

B'TJES FEYENOORD EN UTRECHT AAN ELKAAR GEWAAGD

Feyenoord B1 ontving zaterdag FC Utrecht, dat het dit seizoen met een tweede plaats op de ranglijst uitstekend doet. Feyenoord presteert met een vierde notering ook niet slecht. Het team moest het op Varkenoord doen zonder jeugdinternational Ricky van Haaren.

Het fysiek sterke Utrecht maakte een solide indruk en leverde net als Feyenoord veel strijd. Kansen werden er aan beide kanten niet gecreëerd. Feyenoord deed in de eerste helft te weinig met het balbezit. In de tweede liep het voetballend beter bij de thuisploeg. Jerson Cabral kreeg de beste mogelijk om tot scoren te komen, maar de aanvaller koos de verkeerde hoek van het doel.

Daarom bleef het zaterdag 0-0, een resultaat waar beide ploegen tevreden over kunnen zijn. 'We speelden de tweede helft met drie jongens uit de B2', zei trainer Cor Adriaanse na de wedstrijd. 'Dan is het goed om te zien dat zij overeind blijven tegen een sterke ploeg als Utrecht.' RKC Waalwijk B1 is volgende week de tegenstander.

Opstelling Feyenoord B1:
Van der Post: De Vrij, Erkelens (41' Kruithof), Eekman, Martins Indi; Bouwmeester, Clasie, Isoufi; Lagouireh (41' De Cruz Silva), Van la Parra en Cabral (72' Rashid)

B2 BOEKT MONSTERZEGE

Feyenoord onder 16 boekte zaterdag een monsterzege op de Haagse laagvlieger VCS. Op Varkenoord werd het liefst 8-2 voor het team van Jan Gösgens. Kevin Jansen was de meest trefzekere Feyenoorder, de aanvaller scoorde liefst drie goals. André Ntambue scoorde ook twee goals.

VCS staat onderaan en dat was zaterdag te merken. Feyenoord kreeg maar weinig tegenstand, maar deed in de eerste helft ondanks drie goals nog te weinig met het overwicht. De tweede helft was geweldig van Rotterdamse kant. Direct vanaf de aftrap werd André Ntambue in  stelling gebracht en zonder dat een Haags been de bal beroerd had was het al 4-0. Een monsterzege tekende zich al gauw af, al deden de Hagenaars nog wel wat terug middels een onhoudbaar afstandschot en een penalty. Volgende week speelt Onder 16 om 14.30 uur op Varkenoord de derby tegen Sparta.

FEYENOORD B2 – VCS 8-2 (3-0)

Scoreverloop: 1-0 Kevin Jansen (8e min), 2-0 Kevin Jansen (16e min), 3-0 Tim Schoonheijm (31e min), 4-0 Andre Ntambue (41e min), 5-0 Anthony Velder (57e min), 5-1 (58e min ), 6-1 Kevin Jansen (67e min), 6-2 (penalty, 70e min), 7-2 Andre Ntambue (73e min) en 8-2 Luc Castaignos (80e min).

Opstelling Feyenoord B2: Niels Konijnenburg; Yuel Dos santos Lopes, Kevin Wijmer, Massaro Latuheru (66e min Kay Blokland); Thom de Rooij, Shane van den Engel, Anthony Velder, Luc Castaignos; Tim Schoonheijm (55e min Henk Dijkhuizen), Kevin Jansen en André Ntambue

FEYENOORD C1 STERKSTE IN STADSDERBY

Feyenoord - Sparta werd zaterdag een zeer vermakelijke wedstrijd. De bezoekers uit Spangen speelden agressief en wilden zich niet weg laten spelen. Feyenoord vocht voor elke millimeter en was het aan zijn stand verplicht dit duel winnend af te sluiten.

Sparta opende de score al na drie minuten. Geraldo maakte op aangeven van Jon-Joost Cornelissens na negen minuten gelijk: 1-1. In de twintigste minuut kwam de ploeg van trainer Jeffrey Oost op voorsprong. Uit een voorzet van Julian Agatowski zorgde linkerspits Elvis Manu voor de 2-1.

Het mooiste doelpunt namens Feyenoord werd gemaakt in de 22ste minuut. De behendige aanvallers Cornelissens en Manu combineerden op stijlvolle wijze richting het strafschopgebied van Sparta. Zij legden af op de aansluitende Geraldo, die knap raak schoot: 3-1. Nog voor rust besliste Agatowski de wedstrijd. De middenvelder werd in stelling gebracht door Manu, en faalde niet: 4-1. Agatowski mocht direct gaan douchen, Bryan van der Laan kwam na rust voor hem in de ploeg.

Na ruim een uur spelen mocht Jordy van Deelen een ingooi nemen. De verdediger bereikte spits Cornelissens, die uit een individuele actie Feyenoords vijfde maakte. Sparta scoorde niet veel later uit een vrije trap. Robert Klaassen zorgde eveneens uit een vrije trap voor de eindstand: 6-2.

Opstelling Feyenoord C1:
De Jong; J. van Deelen, Van Oosten, M. Steenvoorden, Y. van Deelen; J. Steenvoorden, Agatowski (36' Van der Laan), Klaassen, Geraldo, Cornelissens, Manu (55' Boetsius)

OOK C2 WINT STADSDERBY MET SPARTA

Feyenoord heeft in de moeilijke uitwedstrijd tegen Sparta C2 de drie punten mee naar Zuid genomen. Sparta, de nummer drie in de competitie maakte het koploper Feyenoord op sommige momenten bijzonder lastig, hoewel de uitslag dit niet doet vermoeden: 0 – 4.

Feyenoord koos vanaf het eerste fluitsignaal de aanval. Door goed combinatievoetbal kreeg de ploeg van Gaston Taument direct al enkele kansen waaruit Joep Breimer in de 4e minuut uit een scrimmage voor het doel de 0-1 kon scoren. Sparta leek wat uit het veld geslagen door deze vroege treffer. De Spartanen herpakten zich echter gedurende het verdere verloop van de eerste helft en kregen meer vat op de wedstrijd. Door enkele gevaarlijke hoekschoppen en vrije trappen rond de zestien meter kregen zij zelfs goede kansen op de gelijkmaker.

In de rust bracht trainer Gaston Taument enkele wijzigingen in zijn team aan waardoor de slag op het middenveld in Feyenoords voordeel uitpakte. Toen spits Annas Achahbar in de tweede minuut na rust, zwaar gehinderd door twee Spartanen, ook nog eens knap de 0 – 2 binnenschoot, leek de buit binnen.
Sparta wenste zich echter nog niet bij een nederlaag neer te leggen en creëerde zich nog een paar prima opgelegde mogelijkheden. Goed keeperswerk van Mitchel Snoek en hulp van lat en paal stonden deze aansluittreffer in de weg. Tien minuten voor tijd maakte Kyle Ebecillo aan alle onzekerheid een eind door een vrije trap op schitterende wijze in de bovenhoek te krullen. Jean Paul Boëtius verzilverde in blessuretijd nog een penalty die was toegekend nadat hijzelf in het strafschopgebied ten val was gebracht.

Na afloop was trainer Taument uitermate tevreden: ‘Een prima resultaat in een uitwedstrijd tegen Sparta. De jongens hebben gestreden voor de winst en lieten bij vlagen goed combinatiespel zien. Op moeilijke momenten hebben we het geluk wel aan onze zijde gehad, maar aan het eind van de wedstrijd had de score zelfs hoger kunnen uitpakken.’
Een leuke bijkomstigheid is dat Feyenoord C2 in acht achtereenvolgende competitiewedstrijden nog steeds geen tegendoelpunt heeft hoeven te incasseren. Doelsaldo: 27 – 0.

SPARTA-FEYENOORD C2 0-4 (0-1)
Scoreverloop: 0-1 Breimer (4e min), 0-2 Achahbar (41e min), 0-3 Ebecillo (70e min) en 0-4 Boëtius (pen., 80e min)

Opstelling Feyenoord C2: Mitchel Snoek, Kevin Gomez Nieto, Sven van Beek, Karim Rekik, Terence Kongolo, Kyle Ebecillo (60e min. Bob Kuit), Gwaeron Stout (35e min. Anass Achahbar), Joey Sleegers (50e min. Kevin Dercks), Jean Paul Boëtius, Joep Breimer (50e min. Donny Labordus), Pieter Hofman (60e in. Remco van Wingerden)