SLORY MAAKT RENTREE BIJ JONG FEYENOORD

Andwelé Slory heeft maandagavond zijn rentree gemaakt in een wedstrijd van Jong Feyenoord. De aanvaller speelde 45 minuten mee bij de beloften, die de derby met Excelsior afsloten met een verdiende zege: 2-1. Topscorer Georginio Wijnaldum maakte de doelpunten namens Feyenoord.

Slory raakte in Feyenoords eerste competitiewedstrijd tegen FC Utrecht geblesseerd en stond door de breuk in zijn middenvoetsbeentje enkele maanden buitenspel. Tegen zijn oude club maakte hij voor het eerst in drie maanden tijd zijn opwachting in het Feyenoordshirt. De flankspeler speelde een degelijke eerste helft. ‘Voor iemand die drie maanden niet heeft kunnen spelen, maakte hij een stabiele indruk’, vond trainer Raymond Verheijen, die de international volgens afspraak halverwege wisselde. ‘Ik denk dat hij een lekker gevoel heeft overgehouden aan de confrontatie met zijn oude ploeggenoten.’

De beloften van Feyenoord begonnen opvallend scherp aan de wedstrijd. In eerdere wedstrijden bleek het team een slow starter, maar tegen de stadsgenoot werd er vanaf het eerste moment gestreden. Excelsior begon met een sterk elftal, aangevuld met enkele eerste elftal-spelers, agressief aan de wedstrijd. De jonge Feyenoorders lieten zich niet afbluffen en sloten de eerste helft op gelijke hoogte af. Kansen waren er voor beide doelen, doelpunten zouden pas na rust volgen.

Met Leroy Fer in het veld, die definitief vanuit de A-junioren is doorgeschoven naar Jong Feyenoord, bleef de ploeg druk houden op de tegenstander. Daarom was het zuur dat de bezoekers de leiding namen. Een diepe bal van Excelsior noopte doelman Erwin Mulder uit zijn doel te komen. De botsing tussen de keeper en de aanvaller uit Kralingen deed de scheidsrechter beslissen een strafschop toe te kennen, die door Johan Voskamp werd benut: 1-0.

Het scenario dat volgde lijkt dit seizoen op een vast stramien bij Jong Feyenoord. De ploeg boog in zes competitieduels al vijf keer een achterstand om in het laatste kwartier. Het ging maandagavond niet anders en opnieuw tekende Wijnaldum voor de hoofdrol. Na 75 minuten zette hij uit een voorzet van Biseswar de ploegen op gelijke hoogte. Twee minuten later schoot hij beheerst onder de Excelsior-doelman door raak: 2-1. Hij was alweer zijn achtste treffer van het seizoen.

‘Dit team weet elke week weer met een grote dosis veerkracht en een goede conditie de tegenstander in de slotfase kapot te spelen. Ik ben heel tevreden over de wedstrijd van vanavond’, zei een gelukkige Verheijen na afloop. Volgende week maandag speelt Feyenoord op Sportpark Kaalheide. Daar bezoekt het de runner op van de ranglijst, Jong Roda JC.

Jong Feyenoord - Jong Excelsior: 2-1

65' 0-1 Voskamp (pen.)
75' 1-1 Wijnaldum
77' 2-1 Wijnaldum