Fanshop
Fanshop

NEEM UW LEGITIMATIEBEWIJS MEE NAAR FEYENOORD-AJAX

De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax gaat zoals gebruikelijk gepaard met strengere controles dan andere wedstrijden. Feyenoord adviseert alle bezoekers daarom om zondag op tijd naar het stadion te komen en waar mogelijk, gebruik te maken van het openbaar vervoer. Feyenoord hecht er bovendien aan om bezoekers te wijzen op het feit dat men gecontroleerd kan worden op het bezit van een geldig identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart). In de zogenaamde groene sector ((vakken E/EE en J/JJ) zullen alle bezoekers worden gecontroleerd op het in bezit hebben van een identiteitsbewijs. Feyenoord adviseert eenieder dan ook om bij elk stadionbezoek een geldig identiteitsbewijs mee te nemen.

Conform de standaardvoorwaarden van de KNVB dienen bezoekers van wedstrijden in het betaalde voetbal zich altijd te kunnen legitimeren ten overstaan van daartoe bevoegde personeel. Daaronder vallen in dit geval veiligheidsmedewerkers van Feyenoord. De lokale driehoek van de Gemeente Rotterdam heeft er bij Feyenoord op aangedrongen de controle op identiteitsbewijzen te intensiveren, net zoals de steeksproefgewijze controle op bezit verdovende middelen die met ingang van dit seizoen plaatsvindt.

Supporters die niet in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs lopen het risico op een sanctiemaatregel:

1e keer niet in bezit: vermaning
2e keer niet in bezit: officiële waarschuwing
3e keer niet in bezit: lokaal stadionverbod

DENK AAN UW MEDESUPPORTERS, SCHUIF DOOR
Hoewel er genoeg zitplaatsen zijn in het stadion, komt het voor dat mensen op de trap moeten zitten. In verband met veiligheidsredenen dienen die echter vrij te blijven. We willen iedereen daarom vragen om uitsluitend op het plekje te gaan zitten waar hij of zij recht op heeft. Denk ook aan uw medesupporters en schuif zo ver mogelijk door. Neem uitsluitend plaats op de stoel waar u recht op heeft. Gebruik de stoeltjes niet voor jassen, tassen et cetera. Nogmaals, denk aan uw medesupporters, schuif gewoon even door en laten we er met zijn allen voor zorgen dat iedereen een plekje kan vinden in De Kuip. Feyenoord rekent op uw medewerking en wenst u een plezierige wedstrijd toe.