A1 SPEELT GELIJK, B’TJES WINNEN EENVOUDIG

Feyenoord A1 is er niet in geslaagd het thuisduel met Willem II winnend af te sluiten. De ploeg van trainer Jean Paul van Gastel bleef in een gelijkopgaand duel steken op 0-0. De B1 deed het na een zwakke eerste helft tegen RKC Waalwijk beter en won met 4-0. De wedstrijd van Feyenoord C1 tegen RKC werd afgelast. Door het slechte weer was het veld in Waalwijk onbespeelbaar.
A1 VERGEET NA RUST DOOR TE DRUKKEN

Heel lang zal bij Feyenoord A1 niet worden getreurd om de remise tegen Willem II. Hoewel de uitslag teleurstellend was, zorgde realiteitszin in het Rotterdamse kamp voor berusting. ‘Ik kan er op basis van de wedstrijd wel mee leven’, zei trainer Van Gastel, die als enige ‘maar’ aanvoerde dat zijn ploeg na rust verzuimde de spaarzame mogelijkheden in treffers om te zetten.

Dat had moeten gebeuren toen Jordao Pattinama voor open doel de bal voor het intikken kreeg. De aanvaller presteerde het om de levensgrote mogelijkheid onbenut te laten. In het restant van de wedstrijd waren er nog wat doelpogingen, maar echt verontrust werd de Brabantse defensie niet. ‘Als we net wat slimmer en volwassener met bepaalde situatie waren omgegaan, hadden we de drie punten gehad. Maar op basis van de eerste helft, waarin Willem II meer strijdlust aan de dag legde, hebben we geen reden om te klagen over een puntendeling’, nuanceerde Van Gastel.

Opstelling Feyenoord A1:
Lamprou; Piqué, Ramsteijn, Nieveld, Van Stee; Leerdam, Kobussen, Machek (68’ Janota); Pedro, Hagary en Pattinama.

B1 REVANCHEERT ZICH VOOR SLECHTE EERSTE HELFT

Gezien de prima uitslag leek er geen aanleiding voor, maar trainer Cor Adriaanse hield toch gemengde gevoelens over aan de wedstrijd tegen RKC. Zijn ploeg presteerde voor rust zo matig, dat hij er na afloop geen doekjes om wond. ‘Ik was zeer ontevreden en teleurgesteld, het was veel te slap’, zei hij.

Ook een bepaald niet imponerend B1 bleek sterk genoeg om met een voorsprong de kleedkamer in te gaan. Shabir Isoufi kopte na 25 minuten de 1-0 binnen op aangeven van Jerson Cabral. Die ruststand was een camouflage van de ondermaatse prestatie van de Rotterdammers.

Vijftien minuten rust en duidelijke bewoordingen van Adriaanse later nam de B1 sportieve revanche op zichzelf. Met goed voetbal werd een ruime zege bewerkstelligd, met de uiteindelijke 4-0 zelfs als magere afspiegeling van de suprematie. ‘Ik denk dat we zelfs de dubbele cijfers hadden kunnen halen, zei Adriaanse na afloop.

Clasie maakte na 53 minuten de 2-0. Isoufi gooide de wedstrijd definitief in het slot. Na 62 minuten maakte hij de 3-0 om vijf minuten later op aangeven van Nygel Velder de laatste Feyenoord-treffer van de middag binnen te koppen.

Opstelling Feyenoord B1:
Van der Post; De Vrij, Eekman (72’ Rashid), Kruithof, Martins Indi; Bouwmeester, Clasie (78’ Castaignos), Isoufi; Van la Parra (69’ Jansen), Da Cruz Silva en Cabral (57’ Velder).

FEYENOORD B2 HEERST IN DERBY MET SPARTA

Feyenoord B2 heeft zaterdag een zeer volwassen overwinning geboekt op de stadgenoten van Sparta. Op Varkenoord won het team van Jan Gösgens de derby met 4-1, dankzij goals van Kevin Jansen, Thom de Rooij, Kevin Wijmer en Luc Castaignos.

De derby had een bijzonder tintje door het feit dat veel van de spelers van beide teams doordeweeks bij elkaar in de klas zitten op het Thorbecke Lyceum. De Rotterdammers van Zuid lieten zich daar nog het minst door beïnvloeden, want Feyenoord begon scherp aan de wedstrijd en legde Sparta vanaf de eerste minuut zijn wil op. Na zeven minuten dacht Kevin Jansen Feyenoord ook op voorsprong te brengen. Maar toen er bijna afgetrapt ging worden, vlagde de grensrechter van Sparta en na overleg keurde de scheidsrechter het doelpunt alsnog af. De spelers lieten zich hier niet door van de wijs brengen, want even later scoorde Kevin Jansen alsnog de 1-0.

In de 14e minuut was het Thom de Rooij die de 2-0 voorsprong op het bord bracht. De Rooij was heel scherp voor het doel en schoot uit de rebound binnen, nadat de keeper de bal los had gelaten. Vijf minuten later was het de mee opgekomen centrale verdediger Kevin Wijmer, die keurig 3-0 scoorde en dat was tevens de ruststand.

Zo’n elf minuten na rust kon Sparta eindelijk iets terug doen. Uit het niets werd het 3-1. Feyenoord gaf weer even gas en nauwelijks 1 minuut later was het verschil weer 3 doelpunten, want Luc Castaignos scoorde zijn eerste van de middag en Feyenoords vierde. Een prima eerste helft en een redelijke tweede helft resulteerden in een 4-1 overwinning, tot tevredenheid van trainer Gösgens. ‘Het was goed om te zien dat de dingen waarop er door de weeks getraind wordt er ook uitkomen in de wedstrijden; Twee doelpunten gescoord uit een rebound waar van de week met spitsentrainer John Lammers op getraind was. We hebben het organisatorisch ook goed gedaan, Sparta speelde de 1e helft 4-4-3 en de 2e helft 4-4-2 en daar hebben onze jongens goed op geanticipeerd.’

Feyenoord B2 staat na 8 wedstrijden fier aan kop met 22 punten en vijf punten voorsprong op de nummer 2. Volgende week speelt het team weer thuis, dan tegen Spartaan 20 om 14.30 uur.

Feyenoord B2-Sparta AV B1 4-1 (3-0)
Scoreverloop: (10’) 1-0 Kevin Jansen, (14’) 2-0 Thom de Rooij, (19’) 3-0 Kevin Wijmer, (56’) 3-1 en (57’) 4-1 Luc Castaignos.

Opstelling Feyenoord B2: Twan van Putten; Yuel Dos Santos Lopes, Henk Dijkhuizen, Kevin Wijmer, Massaro Latuheru, Osama Rashid (51’ Shane van den Engel), Anthony Velder, Thom de Rooij (65’ Matthew Steenvoorden), Kevin Jansen (70’ Geraldo), Luc Castaignos (75’ Joshua Steenvoorden) en Nygel Velder (41’ Tim Schoonheijm)

C2 VEEGT VLOER AAN MET NAC BREDA

Koploper Feyenoord C2 heeft het letterlijk en figuurlijk droog gehouden in Breda. Op een winderig kunstgrasveld naast het Rat Verlegh Stadion werd N.A.C. C2, de nummer zes in de competitie, eenvoudig aan de kant geschoven. Uitslag: 0-5.

Feyenoord had een makkelijke middag en feitelijk was de wedstrijd bij de rust al gespeeld. Want de Rotterdammers hadden toen al ruim afstand genomen (0-4) dankzij een attente Joey Sleegers, een fraaie kopbal van Kevin Dercks uit een hoekschop van Remco van Wingerden en twee goals van Anass Achahbar. De laatste treffer scoorde hij uit een toegekende strafschop nadat Gwaeron Stout in de zestien meter ten val was gebracht.

Feyenoord combineerde er lustig op los en NAC kon daar maar weinig tegenover stellen. De sporadische uitvallen van de Bredanaars werden al vroegtijdig in de kiem gesmoord door een geconcentreerd spelende verdediging onder aanvoering van Karim Rekik. De tweede helft gaf aanvankelijk een zelfde beeld. NAC koos echter een meer behoudende tactiek en groepeerde zich rond het eigen strafschopgebied. De jonge Feyenoorders wisten hier niet goed raad mee en de vloeiende aanvallen uit de eerste helft bleven nu achterwege. De Rotterdammers konden in de tweede helft nog maar één keer het net vinden. Rechterverdediger Kevin Gomez Nieto kopte uit een corner van wederom Remco van Wingerden binnen.
‘Een verdiende overwinning’, vond trainer Gaston Taument. ‘Over de eerste helft ben ik redelijk tevreden. We domineerden toen zonder ook maar een kans weg te geven. De tweede helft was wat onsamenhangend en de opbouw van achteruit liet te wensen over.’

Volgende week staat op Varkenoord de wedstrijd tegen Willem II, de nummer drie in de competitie, op het programma. Aftrap 11:30 uur.

NAC BREDA-FEYENOORD 0-5 (0-4)
Scoreverloop: 0-1 Sleegers (5e min.), 0-2 Dercks (9e min.), 0-3 en 0-4 Achahbar (20e en 35e min.), 0-5 Gomez Nieto (51e min.)

Opstelling Feyenoord C2: Ruben Verhagen, Kevin Gomez-Nieto, Karim Rekik (56e min. Terence Kongolo), Kyle Ebecillo, Pieter Hofman, Kevin Dercks, Gwaeron Stout, Joey Sleegers, Joep Breimer (56e min. Donny Labordus), Anass Achahbar (49e min. Bob Kuit), Remco van Wingerden.