JONG FEYENOORD DEELT TIK UIT AAN RODA JC: 1-2

Jong Feyenoord heeft maandagavond een gevoelige tik uitgedeeld aan directe concurrent Jong Roda JC. Op Sportpark Kaalheide in Kerkrade versloegen de Rotterdamse beloftes de nummer twee uit de beloftencompetitie met 1-2, waardoor het gat tussen de twee ploegen op de ranglijst nu zeven punten bedraagt. Andwélé Slory en Leroy Fer tekenden vroeg in de wedstrijd voor de doelpunten namens Feyenoord.
Niet alleen in de eredivisie stond deze speelronde een treffen tussen de nummer één en twee uit de competitie op het programma, ook in de eerste divisie voor beloften speelden de twee koplopers tegen elkaar. Een zogenaamd zespunten-duel, want afhankelijk van het resultaat kon het verschil tussen de twee ploegen één of zeven punten worden.

Met het grote belang van de wedstrijd in het achterhoofd kwam Feyenoord als een speer uit de startblokken. De bezoekers domineerden in Kerkrade de openingsfase, maar hadden ook niet te klagen over geluk. Het eerste doelpunt was er één van pure klasse –Andwélé Slory schoot een vrije trap onhoudbaar binnen – maar bij de tweede treffer kregen de Rotterdammers wat hulp van de thuisploeg.

Het afstandschot van Leroy Fer was hard, maar zeker niet onhoudbaar. Toch liet de ongelukkige doelman van Roda de bal onder zich door glippen, waardoor Feyenoord al vroeg in de wedstrijd een comfortabele voorsprong had.

Vanaf dat moment was het zaak voor de ploeg van Raymond Verheijen om geconcentreerd te blijven voetballen en dat deed het elftal naar behoren. ‘Ik moet met name de complimenten aan mijn verdedigers geven voor die eerste helft’, sprak de trainer achteraf.

De tweede helft schakelde Roda JC, met selectiespelers als Ger Senden, Elbekay Bouchiba en Bas Sibum in de gelederen, over van een twee- naar een driespitsensysteem. Verheijen nam daarom in de rust al gepaste maatregelen, door een extra verdediger in het veld te brengen. Het spelbeeld was daar in de tweede helft ook naar: Feyenoord kon rustig achterover leunen en gaf nauwelijks een kans weg, terwijl het in de counter voor veel gevaar zorgde.

In die tweede helft kregen de Rotterdammers nog een paar honder procent kansen, maar de ploeg verzuimde om de voorsprong te vergroten. Toen Roda JC vijf minuten voor tijd via een prachtige treffer van Willem Janssen de marge verkleinde, moest Feyenoord nog een hectische slotfase toestaan, waarin zelfs de keeper van de thuisploeg geregeld opstoomde naar voren.

Het mocht niet baten, want Feyenoord sleepte uiteindelijk onbedreigd de achtste zege in even zoveel competitiewedstrijden binnen. Verheijen kon achteraf daarom niet meer dan tevreden zijn. ‘We hebben een concurrent een gevoelige tik uitgedeeld. Voorafgaand aan dit seizoen waren we al aan onze stand verplicht om kampioen te worden. Als je dan na acht wedstrijden daadwerkelijk bovenaan staat zonder puntverlies, is dat gewoon knap.’

Jong Roda JC – Jong Feyenoord: 1-2