BENAUWDE ZEGE IN VOLENDAM VOOR A-JUNIOREN: 1-2

De Feyenoord-junioren hebben zaterdag geen puntenverlies geleden. De A1 had grote moeite met Volendam, maar nam de drie punten toch mee naar huis: 1-2. Barends en Leerdam zorgden voor de treffers. De C-junioren maakten vijf doelpunten tegen Spartaan'20 C1, maar incasseerden op onprofessionele wijze twee tegentreffers. De B’tjes spelen zondag tegen Ajax.

A1 MAG NIET KLAGEN IN VOLENDAM

De A1 van Feyenoord ging zaterdag op bezoeker bij hekkensluiter FC Volendam. De enige zekerheid die trainer Jean-Paul van Gastel vooraf had, was dat hij een verdedigend ingestelde tegenstander aan zou treffen. De Noord-Hollanders pakten in elf wedstrijden drie punten en gokten tegen de Rotterdammers op de counter.

De junioren uit het vissersdorp dwongen Feyenoord vanaf het beginsignaal naar de zijkanten van het veld. In het overvolle centrum kreeg Feyenoord niet de ruimte het spel te maken. De bezoekers gingen slecht om de ruimte die aan de buitenkant geboden werd. Passes waren niet nauwkeurig en de balsnelheid lag veel te laag. Het gevaar van een counter dreigde. Na 22 minuten kreeg Feyenoord de deksel op de neus. Een snelle uitval van de thuisploeg leidde tot de verrassende 1-0.

Van Gastel greep in de rust in en wisselde tweemaal. In de fase na rust hing de 2-0 in de lucht. ‘Als die valt, win je hier nooit meer’, zei Van Gastel na afloop. Gelukkig voor Feyenoord sleepte de Griekse keeper Kostas Lamprou zijn ploeg er doorheen met enkele knappe reddingen. Aan de andere kant groeide de Volendam-doelman steeds meer in de wedstrijd. Ronald van der Meer, die enkele jaren geleden nog uitkwam in de E-elftallen van Feyenoord, moest volgens Van Gastel veel meer op de proef worden gesteld.

Twee corners hielpen Feyenoord uiteindelijk in het zadel. De eerste, van Glenn Kobussen, kwam voor de voeten van invaller Ruben Barends, die voor de gelijkmaker zorgde. De volgende hoekschop van Jordao Pattinama kwam ook bij Kobussen terecht. Ditmaal legde de aanvoerder de bal panklaar voor Kelvin Leerdam: 1-2.

‘We zaten vandaag aan de gelukkige kant’, constateerde Van Gastel na afloop. ‘De tweede helft was beter dan de eerste, maar nog lang niet van het niveau dat we kunnen halen.’ Het is te hopen dat de A’tjes volgende week wel weer kunnen pieken, dan staat de bekerconfrontatie met Ajax op de agenda.

Opstelling Feyenoord A1:
Lamprou; Piqué (60’ Nelom), Ramsteijn, Nieveld (46’ Barends), Van Stee; Leerdam, Kobussen, Janota (46’ Machek); Pedro (70’ Day), Hagary en Pattinama

C1 COMBINEERT ER OP LOS TEGEN SPARTAAN’20

De C-junioren raken goed op elkaar ingespeeld. Trainer Jeffrey Oost ziet wekelijks progressie in het spel van zijn team. Tegen Spartaan'20 C1 stond de ploeg al na drie minuten op voorsprong. Spits Jon-Joost Cornelissens speelde zich via een combinatie vrij en had oog voor de vrijstaande Julian Agatowski. De middenvelder opende de score: 1-0.

Na een half uur spelen zorgde de aangever van de eerste treffer voor Feyenoords tweede van de middag. Hij deed dit op aangeven van Desley van Oosten. In de euforie van het doelpunt bleken de Feyenoorders nog niet scherp bij de aftrap, want enkele seconden na de 2-0 scoorde Spartaan'20: 2-1. De tweeling Steenvoorden vergrootte de marge voor rust. Matthew toonde zijn talent door via een solo een half elftal tegenstanders het bos in te sturen. De verdediger legde af op broer Joshua, die de 3-1 op zijn naam zette.

Feyenoord moest tegen Spartaan'20 vechten voor elke meter. De amateurs waren kwalitatief de mindere partij, maar compenseerden dat door een grote dosis strijd aan de dag te leggen. Na 57 minuten besliste Feyenoord het duel. Joshua Steenvoorden stelde Cornelissens in staat om zijn tweede van de middag binnen te tikken. De topscorer faalde niet: 4-1. Een kleine tien minuten later werd het zelfs 5-1, via een fraaie driehoekscombinatie van Joep Breimer, Jon-Joost Cornelissens en Joey van der Velden.

Opnieuw leidde het doelpunt tot concentratieverlies, wat een snelle tegentreffer tot gevolg had: 5-2. Zo had de trainer toch nog een verbeterpunt geconstateerd bij zijn geoliede machine.

Opstelling Feyenoord C1:
De Jong; Blokland, Van Oosten, M. Steenvoorden, Y. van Deelen (40' J. van Deelen); J. Steenvoorden, Agatowski (36' Van der Velden), Klaassen; Geraldo (60' Breimer), Cornelissens, Manu (45' Van der Laan)

De B1 komt zondag in actie. Op Sportpark de Toekomt treedt de ploeg om 11.30 uur aan tegen Ajax. De Amsterdammers zijn koploper, Feyenoord volgt op zes punten afstand.

B2 HEEFT MOEITE MET STADGENOOT SPARTAAN ‘20

Feyenoords B2-jeugd ondervond zaterdag meer tegenstand van Spartaan ’20, dan de stand op de ranglijst vooraf had doen vermoeden. De Oldegaarders vochten voor elke meter en uiteindelijk eindigde de derby op een zonovergoten Varkenoord in een 1-1 gelijkspel. Het was aan doelman Twan van Putten te danken dat de schade beperkt bleef tot een gelijkspel.

Het laaggeplaatste Spartaan ’20 kwam allesbehalve met de staart tussen de benen naar Varkenoord. Feyenoord moest echt aan de bak tegen de op de een na onderste plaats staande stadgenoot. De thuisploeg kwam na 11 minuten wel op voorsprong, dankzij de mee opgekomen verdediger Kevin Wijmer. Na een corner van Osama Rashid schoot Wijmer de afvallende bal binnen.

Hierna was er nog een aantal kansen op 2-0, maar het ontbrak de Feyenoorders ook een beetje aan geluk. Spartaan ‘20 bleef levensgevaarlijk in de counter. Het was aan Feyenoordkeeper Twan van Putten te danken dat er niet gescoord werd. Van Putten moest zich driemaal met gevaar voor eigen leven voor een Spartaanspeler gooien en deed dit uitstekend. Maar zelfs hij kon niet voorkomen dat de gelijkmaker werd gescoord. In de 75 minuut was hij kansloos op een prachtige lob van een Spartaan aanvaller.

In de resterende minuten slaagden de Feyenoorders er niet in om alsnog een verdiende voorsprong op het bord te zetten. Wel belandde de bal tot drie keer toe op de lat boven het hoofd van de goede Spartaan ‘20 keeper. Trainer Jan Gösgens keek desalniettemin met tevredenheid terug op de wedstrijd waarin zijn elftal de ongeslagen status wist te behouden: ‘Het was een zware pot waarin hard gewerkt is en we naar vermogen gepresteerd hebben tegen een goede tegenstander.’ Feyenoord onder 16 speelt volgende week uit tegen ASWH.

Feyenoord B2-Spartaan ’20 1-1 (1-0)
Scoreverloop: 1-0 Wijmer (11), 1-1 (75)

Opstelling Feyenoord B2: Twan van Putten; Yuel dos Santos Lopes, Henk Dijkhuizen, Kevin Wijmer, Massaro Latuheru (48e min Thom de Rooij); Osama Rashid, Anthony Velder, Shane van den Engel, Kevin Jansen (65e min Elvis Manu), Luc Castaignos en Tim Schoonheijm

FEYENOORD C2 LOOPT TEGEN EERSTE NEDERLAAG AAN

Feyenoord C2 beleefde zaterdag een slechte dag. Op Varkenoord werd tegen de leeftijdgenoten van Willem II een ontluisterende nederlaag geleden: 2 – 4.

De Rotterdammers begonnen gretig aan de wedstrijd en namen van meet af aan het heft stevig in handen. En nadat Joey Sleegers op aangeven van Anass Achahbar al in de zesde minuut ook nog eens de 1-0 binnentikte, leek er geen vuiltje aan de lucht. Tot aan de 20 minuut bleef Feyenoord de bovenliggende partij. In die fase werd er echter verzuimd de score uit te breiden hoewel hiertoe genoeg kansen waren.

De Tilburgers kropen wat meer uit de schulp en werden met counters steeds gevaarlijker. Twee van dergelijke uitvallen deden Feyenoord in feite al voor rust de das om. In de 26e minuut was het nummer 10 Jordy Vermeeren die keeper Mitchel Snoek het nakijken gaf en vier minuten later was het spits Jasper de Wit die hetzelfde deed.

Na de rust gingen de jonge Feyenoorders verwoed op zoek naar de gelijkmaker, maar waren onzuiver in de afwerking. Zeer tegen de verhouding in kwam Willem II zelfs op een 1-3 voorsprong. Nadat Anass Achahbar tien minuten voor tijd de aansluittreffer scoorde na een goed genomen vrije trap van Kyle Ebecillo, hing er een gelijkspel in de lucht. Drie minuten later was deze hoop al weer aan flarden geschoten en stond de eindstand op het bord: 2-4. De unieke teamprestatie van nul tegendoelpunten in acht achtereenvolgende competitiewedstrij-den, was daarmee compleet aan diggelen geschoten.

‘Deze wedstrijd speelde Willem II meer met het hart’, meende trainer Gaston Taument. ‘Behoudens de eerste twintig minuten; toen we domineerden, hebben we niet ons normale niveau gehaald. Hoewel we in de wedstrijd 80% balbezit hebben gehad, werden we afgetroefd op effectiviteit.’

Ondanks de nederlaag blijft Feyenoord koploper in de competitie met twee punten voorsprong op P.S.V. Volgende week zaterdag de voorlaatste wedstrijd in de competitie. Op Varkenoord staat dan de wedstrijd tegen V.V.V. op het programma. Aftrap: 11:30 uur.

FEYENOORD C2 – WILLEM II 2-4 (1-2)

Doelpuntenmakers: 6e min. Joey Sleegers 1-0, 26e min. Jordy Vermeeren 1-1, 29e min. Jasper de Wit 1-2, 48e min. Nossair El Kaddouri 1-3, 61e min. Anass Achahbar 2-3, 64e min. Jordi van Rijswijk 2-4.

Opstelling Feyenoord C2: Mitchel Snoek, Sven van Beek, Karim Rekik, Lucas Woudenberg, Terence Kongolo, Kevin Dercks, Kyle Ebecillo, Jean Paul Boëtius, Joey Sleegers (52e min. Gwaeron Stout), Anass Achahbar, Remco van Wingerden (52e min. Bob Kuit)