ORANJE KWALIFICEERT ZICH VOOR EK

Het Nederlands Elftal is komende zomer verzekerd van een plaats bij het Europees Kampioenschap in Oostenrijk en Zwitserland. De equipe van bondscoach Marco van Basten won zaterdagavond in een uitverkochte Kuip met 1-0 van Luxemburg. Giovanni van Bronckhorst kwam negentig minuten in actie.
Nederland - Luxemburg was geen moment hoogstaand, maar wel spannend tot het laatste fluitsignaal. Koevermans wist vlak voor rust te scoren voor Oranje: 1-0. Na zijn treffer volgden vele kansen voor een hogere score, maar Nederland verzuimde het duel vroegtijdig te beslissen. De bezoekers kregen in de slotfase twee grote kansen om op gelijke hoogte te komen, maar lieten dit na.

Het was voor Van Bronckhorst alweer zijn 72ste interland. De Rotterdammer debuteerde in de zomer van 1996 en maakte tot op heden vier doelpunten voor het Nederlands Elftal. In de huidige kwalificatiereeks mistte de routinier maar twee wedstrijden. Gio speelde niet mee in het openingsduel met Luxemburg en was in de vorige interland –tegen Slovenië- geschorst.

Woensdag speelt Nederland de laatste kwalificatiewedstrijd, tegen Wit-Rusland. In het Dinamo Stadion in Minsk wordt om 18.00 uur Nederlandse tijd afgetrapt.