Fanshop
Fanshop

VERMAKELIJKE JEUGDKLASSIEKER EINDIGT ONBESLIST: 2-2

De B1 van Feyenoord heeft zondag op sportpark de Toekomst een verdienstelijk gelijkspel geboekt. Na een onzekere openingsfase rechtten de jonge Feyenoorders de rug, wat resulteerde in een 2-2 gelijkspel. Gescoord werd er met het hoofd, door Ariel da Cruz Silva en Stefan de Vrij.
Feyenoord begon zondag te behoudend aan de wedstrijd. Het spel van de Rotterdammers oogde angstig. Ajax nam direct het initiatief en maakte na twintig minuten het eerste doelpunt. Na die treffer kreeg Feyenoord meer grip op de wedstrijd. De junioren van trainer Cor Adriaanse wisten de aanvallende mensen te bereiken, wat leidde tot kansen. Na 26 minuten zette linksbuiten Jerson Cabral goed door langs de zijlijn. Zijn voorzet werd door Da Cruz Silva gepromoveerd tot doelpunt: 1-1.

Vanaf dat moment werd het echt een wedstrijd, met twee ploegen die vol overgave voor de winst gingen. Ajax kwam vlak na rust opnieuw op voorsprong. De energieke Ajax-spits legde af op een opstomende middenvelder, die doelman Robbert van der Post kansloos liet: 2-1. Adriaanse constateerde vervolgens dat het met de mentaliteit van zijn spelers wel goed zit. Feyenoord liet het er niet bij zitten en ging in een nog hogere versnelling op zoek naar een doelpunt. Het leidde tot twee levensgrote kansen voor Rajiv van la Parra en Ariel da Cruz Silva, maar de aanvallers wisten oog in oog met de keeper niet te scoren.

De invalbeurten van de teruggekeerde Ricky van Haaren en Nayib Lagouireh bevorderden het niveau van de wedstrijd. Vijf minuten voor tijd werd de verdiende gelijkmaker binnengekopt. Uit een corner van Van la Parra klopte verdediger De Vrij zijn tegenstanders in de lucht: 2-2.

Opstelling Feyenoord B1:
Van der Post; De Vrij, Eekman, Kruithof (65’ Van Haaren), Martins Indi; Bouwmeester, Clasie (68’ Velder), Isoufi; Van la Parra, Da Cruz Silva (60’ Lagouireh) en Cabral (74’ Rashid)