Fanshop
Fanshop

ORANJE VERLIEST LAATSTE KWALIFICATIEDUEL: 2-1

Giovanni van Bronckhorst is er woensdag met het Nederlands Elftal niet in geslaagd de kwalificatiereeks passend af te sluiten. In Wit-Rusland verloor het reeds geplaatste Oranje met 2-1. De aanvoerder van Feyenoord droeg ook bij het nationale team de band om zijn arm.
Een gedevalueerd Oranje had in de eerste helft het duel aardig onder controle. Vanwege de mist was het zicht in het ijskoude Dinamo Stadion in Minsk belabberd, maar de ploeg van bondscoach Van Basten kwam niet in grote problemen. Na de thee ging het mis. De ruimtes werden te groot en Wit-Rusland groeide in de wedstrijd. Het thuisland kwam in het tweede bedrijf al snel op voorsprong via Boeliga.

Toen een kwartier later keeper Stekelenburg opnieuw werd gepasseerd, was de wedstrijd gespeeld. Van der Vaart maakte vlak voor tijd nog 2-1, maar er was te kort de tijd om de schade nog te herstellen. Henk Timmer maakte het duel vanaf de bank mee.

De loting voor het Europees Kampioenschap in Oostenrijk en Zwitserland vindt zondag 2 december plaats in het Zwitserse Luzern.