Fanshop
Fanshop

WASSILI MEIJER KROONT ZICH WEER TOT PROFESSOR FEYENOORD

Wassili Meijer mag zich weer een jaar Professor Feyenoord noemen. De supporter won net als vorig jaar de Feyenoord kennisquiz. Meijer, uit Nieuwerkerk a/d IJssel, won de finale met overmacht. Met een score van dertien van de in totaal te behalen vijftien punten bleef hij de concurrentie ver voor. Zo kwam er na vele uren quizzen een einde aan een geslaagde avond die door de Feyenoord Supportersvereniging was georganiseerd. De presentatie was dit jaar in handen van Ben Wijnstekers.
De derde editie van Professor Feyenoord trapte om half acht af met 47 koppels. Na het beantwoorden van in totaal 70 vragen, gingen de eerste vijftien koppels door naar de finale. In de finale was het ieder voor zich. De dertig finalisten kregen van Wijnstekers de moeilijkste vragen op zich afgevuurd, waardoor het slechts een enkeling was gegeven boven de vijf punten te scoren.De avond was niet al te moeilijk begonnen, al waren de meningen daar uiteraard over verdeeld in de Maaszaal. Veel aanwezigen wisten wel antwoord op de vraag wie de wedstrijdbal van de gewonnen Europa Cup 1 finale in 1970 nog in zijn garage bewaart (Eddy PG). Of wie de twee jongste debutanten waren ná Georginio Wijnaldum (Remco Schol en Ellery Cairo).Gefronste wenkbrauwen waren er bij vragen over hoe vaak Sparta sinds de invoering van het betaald voetbal boven Feyenoord eindigde op de ranglijst (vier keer). Of onder welke trainer presentator Wijnstekers zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord speelde (Rob Jacobs), wie Feyenoords topscorer is in de Champions League (Tomasson), wie door Gerard Meijer werd afgelost als verzorger (Evert Weijburg) en bij welke Europese wedstrijd de lichtinstallatie uitviel (Real Zaragoza).

De vijftien koppels die het best scoorden, stroomden door naar de finale. Daar wachtte een nog moeilijkere opgave. Welke drie Nederlandse spelers speelden met vier Nederlandse clubs –waaronder Feyenoord- Europees voetbal (John van Loen, Henk Fräser en Gerard van der Lem)? Hoeveel doelpunten werden er geïncasseerd in het seizoen 1915/1916 (één)?

Niemand behalve Meijer scoorde boven de tien punten. Een enkeling haalde zelfs helemaal geen punten. Op de opmerking van Wijnstekers dat het geen toeval kon zijn dat Meijer opnieuw won, gooide de winnaar er zelf een understatement van formaat uit. ‘Het lijkt er op hè’, grapte hij, waarna hij in de bijbehorende toga werd gehesen.