B-JUNIOREN TE LIEF VOOR WILLEM II, A1 UITGEBEKERD

De B1 van Feyenoord is door een zege op Willem II een ronde verder in het bekertoernooi. In Tilburg leek een monsterscore in de maak, maar via doelpunten van Cabral, Isoufi en Bouwmeester bleef het bij 0-3. De A-junioren verloren met 1-0 bij Ajax en zijn uitgebekerd. De C'tjes gingen in eigen huis tegen Willem II onderuit met 2-1.

GELUK NIET AAN FEYENOORDZIJDE IN AMSTERDAM

Feyenoord A1 speelde zaterdag op De Toekomst tegen de A1 van Ajax, dat vol revanchegevoelens zat over de vorige ontmoeting in de hoofdstad. In competitieverband boekte Feyenoord eerder dit seizoen een 1-4 overwinning in Amsterdam. Ajax pakte na dat verlies de draad op en won de afgelopen zeven wedstrijden.

In het bekerduel waren de teams aan elkaar gewaagd. Kansen waren er voor beide doelen. Na 27 minuten nam de scheidsrechter een discutabele beslissing. Middenvelder Kevin Wattamaleo ging alleen op het doel af en werd naar de grond gehaald door een tegenstander. De scheidsrechter gaf Feyenoord een vrije trap, maar vergat de Ajax-speler van het veld te sturen.

Trainer Jean-Paul van Gastel haalde Miquel Nelom noodgedwongen naar de kant en bracht Norichio Nieveld in de ploeg. Twee minuten na rust werd doelman Kostas Lamprou getest door de spits van Ajax. De keeper stopte in eerste instantie maar was niet bij machte ook de rebound uit het doel te houden: 1-0. 'Mijn verdedigers moeten leren in zo'n situatie door te lopen richting de keeper. Een leermoment', noemde Van Gastel de situatie na afloop.

Feyenoord deed er alles aan de achterstand ongedaan te maken, maar liep zich stuk op het hechte verdedigingsblok van de thuisploeg. Volgende week is FC Twente de tegenstander.

Opstelling Feyenoord A1:Lamprou; Nelom (46' Nieveld), Ramsteijn, Barends (75' Day), Van Stee; Leerdam, Kobussen, Wattamaleo; Pedro, Hagary (60' Janota) en Pattinama

ADRIAANSE KRITISCH OP B-JUNIOREN

Cor Adriaanse is de trainer van de B1 en al tientallen jaren actief in het opleiden van talentvolle voetballers. Zo had hij in het verleden bij FC Den Bosch Theo Lucius, Anthony Lurling en Ruud van Nistelrooy onder zijn hoede. Bij Feyenoord werd hij de afgelopen jaren regelmatig landskampioen met de B1. Ook in de huidige groep ziet de ervaren trainer veel perspectief, al moeten de jonge spelers nog veel leren op mentaal gebied.

Zaterdag speelde de B1 een bekerwedstrijd tegen Willem II. Na een goede eerste helft, met doelpunten van Jerson Cabral en Shabir Isoufi, liet Feyenoord het na een monsterscore neer te zetten in Noord-Brabant. In de laatste minuut zette Ryan Bouwmeester de eindstand op het bord: 0-3.

Adriaanse: 'We hebben de eerste helft heel goed gevoetbald, over de tweede ben ik minder te spreken. Er zit duidelijk talent in deze groep, dat zie je ook aan de schitterende doelpunten van Cabral en Bouwmeester. Alleen laten ze het na de tegenstander af te slachten. De buit was binnen, dan gaan ze lopen met de bal en wordt het slordig.'

Opstelling Feyenoord B1:Van der Post; De Vrij, Eekman, Kruithof (41' Van Haaren), Martins Indi; Bouwmeester, Clasie (51' Velder), Isoufi; Van la Parra, Da Cruz Silva en Cabral (60' Lagouireh)

C1 DELFT HET ONDERSPIT TEGEN WILLEM II

Trainer Jeffrey Oost miste zaterdag een aantal spelers, die het tekort bij Feyenoord B2 op moesten vangen. De C'tjes troffen op Varkenoord Willem II, dat het dit seizoen erg goed doet. Feyenoord kende een sterk begin en zette veel druk op het doel van de Tilburgers. Een sporadische maar succesvolle tegenaanval zette de ploeg echter wel op achterstand.

Na 22 minuten verdubbelden de bezoekers de score. De linkerspits wist een knappe voorzet te realiseren, die door de Willem II-spits werd afgerond: 0-2. Oost wisselde in de rust twee spelers en zag zijn ploeg al snel de marge verkleinen. Een corner van Joey van der Velden kwam op het voorhoofd van Jon-Joost Cornelissens en eindigde achter de keeper: 1-2.

Feyenoord zocht geforceerd naar openingen voor de gelijkmaker maar was niet bij machte Willem II nog serieus te verontrusten. 'Een gelijkopgaande tweede helft, helaas zat er voor ons vandaag niet meer in', zei trainer Oost na afloop. Hij was goed te spreken over de drie C2-junioren, die zich onder zware omstandigheden knap staande wisten te houden.

Opstelling Feyenoord C1: Snoek; J. van Deelen, M. Steenvoorden (36' Van Beek), Rekik, Y. van Deelen; J. Steenvoorden, Van der Velden, Van der Laan (36' Agatowski); Geraldo, Cornelissens, Manu

B2 SLUIT ROMMELIGE WEEK GOED AF

Na een rommelige week vol blessureleed moest Feyenoord zaterdag in Hendrik-Ido-Ambacht aantreden tegen het stugge ASWH. De selectie van trainer Jan Gösgens was noodgedwongen aangevuld met liefst zes spelers uit de C1. Desondanks won Feyenoord met 1-2.

Feyenoord startte in Hendrik-Ido-Ambacht met twee C1 spelers in de basis: keeper Boy de Jong en linksback Kay Blokland. De Rotterdammers hadden de gehele wedstrijd weliswaar een veldoverwicht, maar hadden het toch wel lastig met de bijzonder felle tegenstander. In de 37e minuut kwam Feyenoord verdiend op voorsprong, toen een schot van Yuel dos Santos Lopes keurig werd binnengetikt door Shane van den Engel. Er werd veel strijd geleverd, maar dit resulteerde niet in meer doelpunten. Na de rust verving Robert Klaasen (ook uit de C1) Kay Blokland en ging Feyenoord op zoek naar de 2-0. In de 52e minuut verdween een verdwaald schot van ASWH via de onderkant van de lat in het doel, 1-1. Nauwelijks 8 minuten later stond Feyenoord weer op voorsprong, dankzij de mooiste aanval van de wedstrijd. Via Anthony Velder ging de bal naar Thom de Rooij, zijn voorzet kwam bij Shane van den Engel die Kevin Jansen een niet te missen kopkans bood en het was 2-1. ASWH probeerde hierna nog wel gevaarlijk te worden maar Feyenoord speelde de wedstrijd heel professioneel uit. ‘Een verdiende overwinning’, vond trainer Jan Gosgens. ‘Met een geïmproviseerde verdediging hebben we toch acceptabel voetbal laten zien. Uitblinkers vandaag waren Boy de Jong en Osama Rashid en verder viel Robert Klaasen verdienstelijk in.’

Feyenoord B2 speelt volgende week uit tegen Haaglandia, aanvang 11.45 uur.

ASWH-Feyenoord B2 1-2 (0-1)
Scoreverloop: 37e min 0-1 Shane van den Engel, 52e min 1-1, 60e min 1-2 Kevin Jansen

Opstelling B2: Boy de Jong (C1), Yuel dos Santos Lopes, Osama Rashid, Massaro Latuheru, Kay Blokland (Robert Klaasen, 41); Shane van den Engel, Anthony Velder, Thom de Rooij; Kevin Jansen, Luc Castaignos, Tim Schoonheijm (Elvis Manu, 74)

FEYENOORD C2  VERPULVERT  VVV MET 9-1

De ontmoeting Feyenoord C2 – VVV C2 op het gure Varkenoord werd nooit een echte wedstrijd. Daarvoor waren de Limburgers te onmachtig. Feyenoord domineerde de gehele wedstrijd en als de Rotterdammers nog zorgvuldiger met de vele kansen waren omgesprongen, was de score nog veel hoger uitgevallen.

Na het debacle van vorige week toen C2 de eerste nederlaag in de competitie moest slikken - het werd toen 2-4 tegen Willem II - was de ploeg van Gaston Taument er op gebrand weer een goed resultaat neer te zetten. Dat pakte goed uit. Slechts eenmaal wisten de Venlonaren de Rotterdamse defensie in verlegenheid te brengen en tegen te scoren. Feyenoord had toen al een comfortabele 4-0 voorsprong genomen door tweemaal Anass Achahbar, Gwaeron Stout en Joey Sleegers. Nog voor de rust vonden Joep Breimer en wederom Stout het net.

Na de thee werd de score nog eens verhoogd door een hattrick van goalgetter Achahbar. Met name de laatste, een kopbal , na een gave voorzet van linkerverdediger Pieter Hofman was het vermelden waard. Trainer Gaston Taument had een eenzijdige wedstrijd gezien: ‘We heersten op alle fronten, maar dan juist moet je er voor blijven waken dat je als team blijft spelen. Daarom een compliment aan de jongens omdat ze ook in de tweede helft bleven combineren en de zijkanten bleven zoeken.’

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Roda JC. Wordt deze wedstrijd in winst omgezet dan is C2 winterkampioen in de competitie. Na de winterstop wacht hen sowieso een andere competitie-indeling.  Met de vijf  bovensten van deze competitie en de zes beste ploegen uit het noorden van het land wordt dan de strijd aangebonden. Inzet is dan het landelijk kampioenschap voor ploegen onder de 14 jaar.

Feyenoord C2-VVV 9-1 (6-1)
Scoreverloop: 6e en 9e min. Achahbar, 21e min. Stout, 23e min. Sleegers, 28e min. 1-4, 31e min. Breimer, 34e min. Stout, 36e - 53e  - 69e min. Achahbar.

Opstelling C2: Ruben Verhagen, Kevin Gomez Nieto, Sven van Beek (35e min. Lucas Woudenberg), Kevin Dercks, Terence Kongolo (56e min. Pieter Hofman), Kyle Ebecillo (56e min. Jean Paul Boetius), Gwaeron Stout, Joep Breimer, Joey Sleegers, Anass Achahbar, Remco van Wingerden.