FEYENOORD VERLIEST NA ZINDERENDE SLOTFASE: 3-2

Feyenoord heeft in het Groningse Euroborg een 3-2 nederlaag geleden. De Rotterdammers gingen de rust in met een 1-0 voorsprong dankzij een doelpunt van Roy Makaay, maar zagen in een zinderende slotfase nog vier doelpunten vallen. De thuisploeg kwam een kwartier voor tijd binnen drie minuten op voorsprong, maar Nuri Sahin leek even later een gelijkspel zeker te stellen. Dik in blessuretijd was het echter invaller Marcus Berg die met zijn tweede treffer van de middag de eindstand bepaalde.
Het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Pieter Vink was tevens het startschot voor Groningen voor een stormloop op het doel van Timmer. Al in de eerste minuut kreeg de thuisploeg twee enorme kansen, maar Erik Nevland miste tweemaal. De eerste keer was het Timmer die redding bracht, de tweede poging kaatste via de binnenkant van de paal uit het doel.

Feyenoord leek overdonderd door het stormachtige spel van de ploeg van Ron Jans, want de eerste tien minuten kwamen de Rotterdammers er niet aan te pas. Dat Makaay in de elfde minuut de score opende, was dan ook niet naar de verhoudingen. De treffer was er echter niet minder fraai om. Lucius speelde de spits aan de op de rand van het strafschopgebied. Met een subtiele aanname zette Makaay twee verdedigers op het verkeerde been, om vervolgens de bal beheerst in de hoek te schuiven: 0-1.

Het doelpunt zorgde ervoor dat de storm die Groningen in de openingsfase op de mat had gelegd, grotendeels ging liggen. Weliswaar kreeg de ploeg gaandeweg de eerste helft nog enkele aardige mogelijkheden, onder meer via afstandschoten van Lovre en Silva, maar het schortte keer op keer aan nauwkeurigheid in de afronding.

De tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Weer had Groningen in de beginfase het overwicht, maar de beste kans kwam wederom op naam van Makaay, die zijn afstandschot rakelings naast zag gaan.

Ditmaal leek het juist het teken voor Groningen om extra gas te geven. De ploeg zette Feyenoord meer en meer onder druk en kreeg enkele goede mogelijkheden. Zo was middenvelder Silva dichtbij de gelijkmaker, toen zijn vrije trap vanaf de zijkant vervaarlijk richting het doel van Timmer draaide. De doelman bracht knap redding, maar liep daarbij een open wond aan zijn knie op. De blessure liet zich in eerste instantie ernstig aanzien, maar na een intensieve behandeling kon hij toch doorspelen.

Voor Groningen was het allerminst een reden om gas terug te nemen, want de thuisploeg bleef stug aandringen op het vijandelijke doel. Een kwartier voor tijd leverde dat het gewenste resultaat op, toen invaller Marcus Berg de bal knap in de diepte kreeg aangespeeld. Hofland probeerde nog redding te brengen, maar in tweede instantie kon de spits de bal van dichtbij toch over Timmer lepelen.

Drie minuten later werd het leed nog groter voor Feyenoord, toen Nevland de thuisploeg op voorsprong zette. Na matig verdedigend ingrijpen van Lucius, kon de bal simpel ingeleverd worden bij de Zweedse spits. Die zette Hofland opzij en kon al vallend de bal binnen schieten.

Feyenoord leek even uit het veld geslagen door die domper, maar herstelde al snel. Zo snel als Groningen op voorsprong was gekomen, maakten de bezoekers ook weer gelijk. De Cler stoomde op tot het vijandelijke strafschopgebied. Zijn harde afstandschot werd in eerste instantie gepareerd door de Groningse doelman, maar Sahin schoot de rebound knap achter Van Loo: 2-2.

Daarmee leek de eindstand van de middag bepaald, maar het zeker lijkende gelijkspel werd in de slotfase knullig verspeeld. Dik in blessuretijd kon Berg in het strafschopgebied vrij aangespeeld worden en makkelijk André Bahia passeren. Timmer kon vervolgens eveneens geen redding brengen, waardoor de middag in Groningen eindigde in mineur.

FC Groningen – Feyenoord 3-2

11’ 0-1 Makaay