Fanshop
Fanshop

JONG FEYENOORD OOK TE STERK VOOR JONG HELMOND SPORT: 1-0

Jong Feyenoord heeft maandagavond met succes de koppositie verdedigd. Op Varkenoord won de ploeg van trainer Raymond Verheijen met 1-0 van Helmond Sport, via een treffer van Jordy Buijs. Dwight Tiendalli maakte voor het eerst dit seizoen zijn opwachting in het rood-witte shirt en speelde ruim een uur mee. De verdediger kampte met een stressfactuur in zijn scheenbeen.

Feyenoord trof op het jeugdcomplex een tegenstander die tot op het bot was gemotiveerd. Net zoals in de voorgaande zeven wedstrijden had ook deze opponent zich een defensieve speelwijze aangemeten en speelden zij op het randje van het toelaatbare. De beloften van Feyenoord kregen diverse aanslagen op de enkels te verwerken. Dat de ploeg uit Helmond met acht gele kaarten en negen spelers de eindstreep bereikte, was dan ook geen verrassing.

Vanwege de kleine ruimtes werd vaak de lange bal gehanteerd, wat het niveau van de wedstrijd niet ten goede kwam. Keeper Erik Cummins kreeg voor rust niets te doen, Feyenoord zocht geduldig naar een opening. Na ruim een half uur kwam de koploper op voorsprong. Uit een vrije trap van Jerson Anes Ribeiro toonde Jordy Buijs zijn specialiteit. De verdediger klopte de Helmondse verdediging in de lucht: 1-0.Niet veel later werd de van een blessure herstelde Tiendalli slachtoffer van een kamikaze-actie van een hard inkomende tegenstander. De Feyenoord-verdediger kon verder spelen en maakte het afgesproken uur vol. Na die wissel werd Cummins voor het eerst aan het werk gezet. Een doorgebroken aanvaller van Helmond vuurde oog-in-oog met de doelman af maar stuitte op de vuisten van de Feyenoorder.Jong Feyenoord zit dit seizoen krap in de aanvallers en creëerde daarom maandag ook weinig kansen op een ruimere score. ‘Als je na acht wedstrijden nog geen punt hebt verloren, kun je constateren dat dit een uitstekende prestatie is, zonder spits’, zei Verheijen na afloop. De coach lost het probleem wekelijks op met veel lopende mensen en dreiging via de flanken.

Jong Feyenoord heeft na acht wedstrijden 22 doelpunten gemaakt en negen tegentreffers geïncasseerd. Omdat de drie volgers Jong TOP Oss, Jong Roda JC en Jong Excelsior maandagavond geen fout maakten, blijft de voorsprong op de runner up zes punten.

Volgende week maandag gaat Jong Feyenoord op bezoek bij Jong Ajax. De aartsrivalen treffen elkaar in de achtste finale van de beker. Het duel wordt gespeeld in de Amsterdam Arena en begint om 18:30 uur. ‘Een wedstrijd op zich en een tegenstander van een totaal ander niveau dan we wekelijks ontmoeten. Hier kijken de spelers naar uit’, aldus Verheijen.

De volgende competitiewedstrijd van Jong Feyenoord vindt een week later plaats in het Wagner & Partners Stadion in Sittard, waar de beloften van Fortuna Sittard de gastheer zijn.

Jong Feyenoord – Jong Helmond Sport: 1-0
32’ 1-0 Buijs

Gele kaarten Feyenoord: Fer, Wattamaleo

Opstelling Jong Feyenoord:
Cummins; Tiendalli (62’ Van Stee), Davids, J. Buijs, Waisapij; Fer, Machek (62’ Pedro), Lensky (70’ K. Wattamaleo); The, Anes Ribeiro en Poldervaart