KOSTBAAR PUNTENVERLIES IN VENLO: 0-0

Feyenoord heeft kostbaar puntenverlies geleden tegen VVV. De ploeg van Bert van Marwijk bleef in Venlo steken op 0-0. In de slotfase had Feyenoord de overwinning kunnen binnenslepen, maar André Bahia (kopbal op lat) en Leroy Fer (vrij voor keeper) faalden in de afronding. Fer kreeg opnieuw speeltijd. De 17-jarige middenvelder speelde als invaller 35 minuten mee.
Feyenoord kwam de eerste helft zonder kleerscheuren door, maar had wel het een en ander na te bespreken in de kleedkamer. Over het vele aantal terugspeelballen op Henk Timmer bijvoorbeeld, waarmee in één keer de vinger kon worden gelegd op het gebrek aan creativiteit. Pogingen tot het opzetten van een aanval strandden meer dan eens in een vroegtijdig stadium, waarmee het brutaal spelende VVV in de kaart werd gespeeld.

De promovendus kon zich zo met regelmaat in het Rotterdamse strafschopgebied melden. Echt grote kansen leverde het niet op. Timmer moest pas vier minuten voor rust in actie komen op een vrije trap van Edwin Linssen. VVV was eerder wel gevaarlijk geweest via Mike Mampuya en Nordin Amrabat, maar de schoten misten precisie.

De spaarzame keren dat de ploeg van Van Marwijk zich voorin meldde, leverde het wel direct gevaar op. Doelman Danny Wintjes keerde na acht minuten het diagonale schot van Andwelé Slory.

De keeper kwam opnieuw in actie toen Slory na 21 minuten een voorzet gaf. Wintjes werd daarbij gehinderd door de inlopende De Guzman en tikte de bal het volle strafschopgebied in.

Makaay stond klaar die fout af te straffen, maar de spits schoot over. Wijnaldum probeerde het tien minuten voor rust nog met een schot van afstand, maar ook die bal zeilde over het doel.

Het was aan een attente reacties van Timmer te danken dat Feyenoord niet snel na rust tegen een achterstand aankeek. Het schot van Amrabat kreeg via het lichaam van Bahia een andere richting mee, maar Timmer was tijdig bij de les. Dat was hij ook bij de poging van Jason Oost. Meer dan een hoekschop leverde het niet op voor de thuisploeg.

Slory was halverwege de tweede helft gevaarlijk aan de andere kant. Zijn eerste poging miste alle richting, maar dat was twee minuten later wel anders. De hand van Wintjes en de lat voorkwamen dat het volgende schot tot doelpunt werd gepromoveerd. De kans maakte wel duidelijk dat Feyenoord, waar Fer in het veld was gekomen voor Sahin, langzaam maar zeker de touwtjes in handen kreeg.

Via een Venlose uitbraak was het echter VVV dat snel erna dicht bij een doelpunt was. Samir El Gaaouiri kwam vrij voor Timmer, maar de keeper onderscheidde zich met een prima reflex.

Feyenoord zette nog aan in de slotfase en kreeg goede kansen. Bahia kopte op de lat en Fer had daarna de kans om het af te maken. Vrij voor Wintjes schoot het talent ver ruim naast. De thuisploeg werd met de rug tegen de muur gezet, maar bleef op de been. Het laatste fluitsignaal werd door het thuispubliek dan ook met luid gejuich verwelkomd.

VVV Venlo – Feyenoord 0-0