Fanshop
Fanshop

UNICEF GALA BRENGT MEER DAN 100.000 EURO OP

Het Feyenoord Unicef Gala is weer een gedenkwaardige editie rijker. Dat kwam het beste tot uiting met de opbrengst van ruim 100.000 euro die voor de kinderrechtenorganisatie werd opgehaald. Dat bedrag werd bijeengebracht door de 276 aanwezigen die ten bate van het goede doel een plaats aan één van de tafels hadden bemachtigd. De avond in het Hulstkampgebouw -waar ook selectie, technische staf en directie vertegenwoordigd waren- was er één vol entertainment en gezelligheid. ‘Een avond typerend voor het karakter van Feyenoord’, verwoordde Unicef-ambassadeur Paul van Vliet het treffend.

De avond verliep gestroomlijnd en met een mix van de verschillende elementen die het geslaagd maakten. Er was een serieuze noot van Van Vliet, die in mooie bewoordingen de noodzaak van Unicefs werkzaamheden uiteenzette. Hij roemde daarbij de rol van Feyenoord en sprak de wens uit nog jaren op de hartverwarmende steun van de Rotterdamse club te kunnen rekenen. Er werd goed nieuws verwelkomd, toen burgemeester Ivo Opstelten bekend maakte dat Rotterdam volgend jaar Unicef-stad zal zijn. Mét een daarvoor vrijgesteld budget, verzekerde de burgervader. Tot slot gaf hij aan trots te zijn. ‘Op hoe de club het momenteel doet en op hoe de club een avond als deze tot een succes maakt.’

Er werd vooral gelachen, en dan met name om Renate Verbaan. De Feyenoord-ambassadrice werd geïnterviewd door Koos Postema en bleek voor de aanwezigen een attractieve gesprekspartner. Enthousiast vertelde de presentatrice hoe haar vader de Feyenoord-liefde had ‘ingestampt’ en hoe ze zich had vermaakt tijdens een fotoshoot die voor het nieuw te verschijnen Feyenoord Magazine met haar was gemaakt. Bij de spontane uitleg van de capriolen die ze daarbij had uitgehaald, kreeg ze de lachers op haar hand. Het resultaat is in het januarinummer van het clubmagazine, verbonden aan het initiatief ‘Onze Trots’, te zien.

Op het puntje van hun stoel zaten de aanwezigen ook op het moment dat presentator Kees Jansma twee Feyenoorders naar voren riep. Giovanni van Bronckhorst legde voor de volle zaal nog maar eens uit hoe speciaal het gevoel was om na negen jaar afwezigheid terug te keren bij Feyenoord. Bert van Marwijk legde uit hoe de transfers in de zomer tot stand waren gebracht en keek alvast vooruit naar de rest van het seizoen.

Dat was voor het moment dat de opbrengst bekend werd en bleek dat de avond meer dan honderdduizend euro voor het goede doel had opgeleverd. Het Feyenoord Unicef Gala kon daarmee wederom als uiterst geslaagd worden bestempeld. Voor de aanwezigen, maar vooral de kinderen aan wie het geld ten goede zal komen.