HERFSTTITELS VOOR FEYENOORD B2 en C2

Succes voor Feyenoords B2 en C2-jeugd: beide teams veroverden zaterdag het herfstkampioenschap. Het B2-team van Jan Gösgens deed dat door stadgenoot Sparta met 0-4 te verpletteren, de C2 won de lastige uitwedstrijd bij Roda JC met 1-3.
STERK SLOT HERFSTKAMPIOEN FEYENOORD B2

Feyenoords B2-jeugd maakte zaterdag in de stadsderby bij Sparta korte metten met de stadgenoot. Het werd in Spangen 0-4 voor de Rotterdammers van Zuid, dankzij goals van Jansen, Latuheru, Van den Engel en de van een langdurige blessure teruggekeerde Karim. Feyenoord B2 staat fier ongeslagen aan kop met 35 punten uit 13 wedstrijden en 6 punten voorsprong op de nummer 2.

Feyenoord begon de altijd beladen en lastige uitwedstrijd tegen Sparta heel goed en legde Sparta vanaf het allereerste fluitsignaal zijn wil op. Ondanks het slechte veld speelde Feyenoord verzorgd voetbal en dat resulteerde in een aantal goede mogelijkheden. Sparta ging vooral fysiek de strijd aan, maar de ploeg van Jan Gösgens liet zich hier niet door van de wijs brengen en speelde de bal goed rond. In de 26e minuut leek Feyenoord hier de beloning voor te krijgen, toen er Tim Schoonheijm in het strafschopgebied over een Spartaans been ging en de scheidsrechter een een strafschop toekende. De door een aantal pittige tackles licht aangeslagen Osama Rashid zag zijn elfmetertrap echter gestopt door de goede Sparta doelman. Maar ook de gemiste strafschop kon Feyenoord niet uit het ritme halen en de meer dan verdiende voorsprong kon niet uitblijven. In de 37e minuut kwam de bal in het strafschopgebied voor de voeten van Kevin Jansen en die wist wel raad met dit buitenkansje: 0-1.

In de tweede helft werd er meer druk van Sparta verwacht, maar het tegenovergestelde was het verhaal. Feyenoord zette nog meer druk op Sparta en was heer en meester op het veld. Dit leverde vele goede aanvallen op met dito kansen maar helaas nog geen doelpunten. In de 70e minuut was het de na lang blessureleed ingevallen Parez Karim, die na een combinatie tussen Massaro Latuheru en Anthony Velder, eerdergenoemde Latuheru in staat stelde om de 0-2 te scoren. Nauwelijks 4 minuten later stelde Parez Karim na een goede individuele actie Shane van den Engel in staat de 0-3 te scoren. In de laatste minuut was het Anthony Velder die zijn snelheid optimaal benutte en hiermee een corner afdwong. Hij nam de corner zelf en plaatste de bal op het hoofd van Parez Karim die hiermee zijn 20 minuten durende optreden besloot met een doelpunt. Trainer Jan Gösgens was na afloop een tevreden man: ‘ Dit was onze beste wedstrijd van het seizoen met heel verzorgd voetbal. Verdedigend hebben we geen kans weggegeven. Als ik dan een minpuntje moet noemen dan is dat we veel kansen hebben gehad en de score niet veel hoger uitgevallen is. We sluiten de 1e helft van de competitie af met een goed gevoel en ik zie de tweede helft van de competitie met veel vertrouwen tegemoet.’

Sparta AV B1-Feyenoord B2 0-4 (0-1)
Scoreverloop: 37e min 0-1 Kevin Jansen, 70e min 0-2 Massaro Latuheru, 74e min 0-3 Shane van den Engel en 80e min 0-4 Parez Karim

Opstelling B2: Niels Konijnenburg; Henk Dijkhuizen (60e min Yuel dos santos Lopes), Stephan Kruithof, Kevin Wijmer, Bruno Martins Indi; Osama Rashid (41e min Massaro Latuheru), Anthony Velder, Thom de Rooij; Kevin Jansen (74e min Geraldo Alberto Antonio), Shane van den Engel en Tim Schoonheijm (60e min Parez Karim)

OOK FEYENOORD C2 HERFSTKAMPIOEN NA 1-3 ZEGE BIJ RODA JC

Na de B2 veroverde ook Feyenoords C2 het herfstkampioenschap. Het team van Gaston Taument won op een kil Sportpark Kaalheide met 1-3 van Roda JC, dankzij treffers van Achahbar, Ebecillo en Sleegers. Na de winterstop gaat C2 verder in de kampioenscompetitie met Ajax, AZ, De Graafschap, NAC, NEC, P.S.V., Roda JC, Sparta, FC Twente, FC Utrecht en Willem II.

Op een guur sportpark Kaalheide in Kerkrade stond er voor de C2 nog wel degelijk wat op het spel. Alleen bij winst tegen Roda JC kon het herfstkampioenschap behaald worden ten koste van PSV dat al was uitgespeeld en twee punten meer had dan de Rotterdammers.
C2 had zich evenals Roda JC al geplaatst bij de eerste zes ploegen in de competitie die het na de winterstop gaan opnemen tegen de zes beste BVO teams uit het noordelijke gedeelte van het land. Deze twaalf teams strijden dan in het voorjaar in een halve competitie om het kampioenschap van Nederland voor BVO teams onder de 14 jaar.
De jonge Rotterdammers begonnen voorspoedig aan de wedstrijd want al in de 6e minuut van de wedstrijd kopte Anass Achahbar na een corner van Gwaeron Stout ongehinderd de 0-1 binnen. De Limburgers herstelden zich snel na deze snelle tegenslag en er ontspon zich tot aan de rust een aardige wedstrijd waarbij er soms pittige duels werden uitgevochten. Feyenoord kreeg wel de meeste kansen en één daarvan werd kort voor de thee benut door Kyle Ebecillo na een soloactie in het strafschopgebied waarbij hij twee tegenstanders op het verkeerde been zette.
Na de pauze gooide Joey Sleegers de wedstrijd in het slot door de 0-3 op het bord te zetten na een voorzet op maat van Jean Paul Boëtius. Feyenoord had de buit binnen en daar veranderde een tegendoelpunt van Roda JC niets meer aan.
Na de winterstop vangt op 7 januari al weer de eerste training aan voor de jongens en zal trainer Gaston Taument de jongens weer scherp moeten krijgen voor de nieuwe competitie waarin de strijd zal wordt aangebonden met Ajax, AZ, De Graafschap, NAC, NEC, PSV, Roda JC, Sparta, FC Twente, FC Utrecht en Willem II.

Roda JC-Feyenoord C2 1-3 (0-2)
Scoreverloop: 6e minuut 0-1 Achahbar, 35e min. 0-2 Ebecillo, 45e min. 0-3 Sleegers, 51e min. 1-3.

Opstelling C2: Mitchel Snoek, Sven van Beek, Kevin Dercks (52e min. Kevin Gomes Nieto), Karim Rekik (35e min. Terence Kongolo), Pieter Hofman, Kyle Ebecillo, Gwaeron Stout, Bob Kuit (35e min. Jean Paul Boëtius), Joey Sleegers, Anass Achahbar (35e min. Lucas Woudenberg), Remco van Wingerden.