Fanshop
Fanshop

FEYENOORD NOODGEDWONGEN MET BUSCOMBIREGELING NAAR HELMOND

Feyenoord-supporters die op dinsdag 15 januari aanstaande de bekerwedstrijd SV Deurne-Feyenoord (20.45 uur) in Helmond willen bijwonen zullen daarbij gebruik moeten maken van een buscombiregeling. Het verplichte busvervoer is opgelegd door de burgemeester van Helmond, die georganiseerd vervoer van Feyenoord-supporters als een van de voornaamste voorwaarden heeft gesteld voor het verlenen van toestemming om de wedstrijd in zijn gemeente te laten spelen. Voor Feyenoord was er uiteindelijk geen andere mogelijkheid dan akkoord te gaan met deze regeling.
Voornaamste argument voor het opleggen van deze maatregel vormt de ligging van het stadion.
Direct nadat Feyenoord kennis nam van deze voorwaarde en de argumenten daarvoor heeft de club hiertegen protest aangetekend. In eerste instantie heeft Feyenoord geweigerd mee te werken aan een dergelijke regeling en haar bezwaren kenbaar gemaakt bij zowel de Gemeente Helmond als de KNVB. Het bestuur van de KNVB heeft uiteindelijk besloten dat de wedstrijd in Helmond moet worden gespeeld, conform de voorwaarden die zijn gesteld door de burgemeester van die stad. Op basis van het bekerreglemement dient Feyenoord het besluit van de KNVB na te leven en medewerking te verlenen aan de organisatie van een buscombiregeling. Feyenoord is derhalve verplicht om medewerking te verlenen aan georganiseerde vervoersregeling, waarbij de club nog wel heeft weten overeen te komen dat vertrokken wordt vanaf een locatie nabij of zelfs in Helmond.

Voor de bekertreffen zijn 400 kaarten voor Feyenoord-supporters beschikbaar. Ten aanzien van het puntensysteem is besloten om aan het bezoek van deze wedstrijd één punt toe te kennen. De voorverkoop start op zaterdag 29 december voor Diamondcardhouders en op woensdag 2 januari januari voor Goldcardhouders. Silvercardhouders kunnen wanneer en nog kaarten over zijn vanaf zaterdag 5 januari bij Ticketbox.