Fanshop
Fanshop

CLUBCORYFEEËN ONTVANGEN LEGIOEN-PAS

Diverse clubcoryfeeën hebben dinsdag tijdens de nieuwjaarsreceptie officieel hun Legioen-pas met bijbehorend Legioen-nummer in ontvangst genomen. Gerard Kerkum, Willem van Hanegem, Giovanni van Bronckhorst en Eric van Dorp werden een voor een op het podium geroepen, waar algemeen directeur Eric Gudde de passen aan hen overhandigde.

Voor Gerard Kerkum werd deelnamenummer twee gereserveerd. ‘Hij was aanvoerder en ooit rots in de branding van de Feyenoord-verdediging, oud-voorzitter en recent weer zeer belangrijk voor de club als voorzitter van de commissie die naar hem is genoemd en de aanzet heeft gegeven tot de bestuurlijk hervorming, waardoor we als club nu staan waar we staan’, zei Gudde.

Willem van Hanegem kreeg de Legioen-pas met het nummer tien, tevens zijn oude rugnummer. Gudde: ‘Hij zal voor altijd onlosmakelijk met de club verbonden zijn, een clubicoon wiens spel en uitstraling hebben bijgedragen aan de populariteit van de club.’

Giovanni van Bronckhorst is de enige actieve speler die een nummer onder de tien krijgt toegewezen, namelijk nummer acht. Gudde legde uit waarom: ‘Giovanni is opgegroeid bij de club, is uitgezworven over Europa maar nooit zijn roots vergeten. Toen de club deze zomer een beroep op hem deed om mee te helpen aan de sportieve heropbouw van de club, maakte hij zich daar sterk voor.’

Tot slot mocht ook Eric van Dorp, de voorzitter van de Feyenoord Supportersvereniging, zijn Legioen-pas officieel in ontvangst nemen. Volgens Gudde staat hij ‘symbool voor het Legioen, de supporters die in De Kuip voor een fantastische sfeer zorgen en de club in voor- en tegenspoed steunen.’ Van Dorp kreeg nummer 1012.

Later dit jaar zal onder meer Coen Moulijn zijn Legioen-pas officieel uitgereikt krijgen. Dat zal gebeuren op het moment dat ook de theatervoorstelling over hem plaats zal hebben. Gedurende het jubileumjaar 2008 zullen op diverse momenten verschillende prominenten hun Legioen-pas in ontvangst nemen.

Met het uitreiken van de Legioen-passen zijn bovenstaande clubcoryfeeën verbonden aan het initiatief Onze Trots. Middels dit initiatief kunnen supporters zich officieel aan de club. Naast stemrecht binnen de organisatie, ontvangen zij bijvoorbeeld ook elf keer per jaar Feyenoord Magazine, een gratis Feyenoord-voordeelagenda en jaarlijks een Feyenoord-pin.