Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

NEEM UW LEGITIMATIEBEWIJS MEE NAAR FEYENOORD-PSV

Feyenoord hecht er aan om bezoekers vanFeyenoord-PSV te wijzen op het feit dat zij gecontroleerd kunnen worden op het bezit van een geldig identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart). In de zogenaamde groene sector (vakken E/EE en J/JJ) zullen alle bezoekers worden gecontroleerd op het in bezit hebben van een identiteitsbewijs. Feyenoord adviseert eenieder dan ook om bij elk stadionbezoek een geldig identiteitsbewijs mee te nemen. Daarnaast verzoekt Feyenoord de supporters op de vakken W en Z om niet langer op de stoelen of tegen de boarding aan te gaan staan: dit levert onveilige situaties op voor u en uw medebezoekers. Bovendien wordt het zicht van de overige toeschouwers op de parterrevakken én de eerste ring er door belemmerd.

VERZOEK AAN SUPPORTERS OP DE VAKKEN W EN Z: NIET STAAN
Feyenoord verzoekt de supporters op de vakken W en Z vriendelijk doch dringend om deze tribunes te gebruiken op de manier waarvoor ze oorspronkelijk bedoeld zijn: als zittribunes. Het gebeurt op deze vakken steeds vaker en massaler dat supporters de gehele wedstrijd staan. Met name wanneer dit gebeurt op de stoelen of langs de boarding levert dit ongewenste én onveilige situaties op. De paden voor de beide parterretribunes gelden tevens als vluchtwegen in geval van nood. Het is dus van belang dat deze paden vrij blijven en dat supporters niet bij de boarding staan. Na elke thuiswedstrijd ontvangt Feyenoord bovendien talloze klachten van supporters die zitten op de eerste rijen op de eerste ring. Doordat supporters op de vakken W en Z op de stoelen staan wordt het zicht van de mensen op de eerste ring ernstig belemmerd.
Feyenoord heeft in de afgelopen maanden voorzichtig getracht een en ander onder de aandacht van de supporters te brengen maar dit heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd. De club heeft daarom gemeend er goed aan te doen alle mensen op de vakken W en Z hier middels dit bericht nogmaals op de wijzen. Feyenoord rekent op de medewerking van alle betrokkenen.

CONTROLE OP LEGITIMATIEBEWIJZEN EN BEZIT VERDOVENDE MIDDELEN

Conform de standaardvoorwaarden van de KNVB dienen bezoekers van wedstrijden in het betaalde voetbal zich altijd te kunnen legitimeren ten overstaan van daartoe bevoegde personeel. Daaronder vallen in dit geval veiligheidsmedewerkers van Feyenoord. De lokale driehoek van de Gemeente Rotterdam heeft er bij Feyenoord op aangedrongen de controle op identiteitsbewijzen te intensiveren, net zoals de steeksproefgewijze controle op bezit verdovende middelen die met ingang van dit seizoen plaatsvindt. Feyenoord adviseert alle bezoekers daarom om zaterdag op tijd naar het stadion te komen en waar mogelijk, gebruik te maken van het openbaar vervoer.
Supporters die niet in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs lopen het risico op een sanctiemaatregel:
1e keer niet in bezit: vermaning
2e keer niet in bezit: officiële waarschuwing
3e keer niet in bezit: lokaal stadionverbod

DENK AAN UW MEDESUPPORTERS, SCHUIF DOOR

Hoewel er genoeg zitplaatsen zijn in het stadion, komt het voor dat mensen op de trap moeten zitten. In verband met veiligheidsredenen dienen die echter vrij te blijven. We willen iedereen daarom vragen om uitsluitend op het plekje te gaan zitten waar hij of zij recht op heeft. Denk ook aan uw medesupporters en schuif zo ver mogelijk door. Neem uitsluitend plaats op de stoel waar u recht op heeft. Gebruik de stoeltjes niet voor jassen, tassen et cetera. Nogmaals, denk aan uw medesupporters, schuif gewoon even door en laten we er met zijn allen voor zorgen dat iedereen een plekje kan vinden in De Kuip. Feyenoord rekent op uw medewerking en wenst u een plezierige wedstrijd toe.