C1 KLAAR VOOR TWEEDE COMPETITIEHELFT

De C1 van Feyenoord heeft zondag laten zien klaar te zijn voor de tweede competitiehelft. De talenten behaalden in Amsterdam een 1-1 gelijkspel. Matthew Steenvoorden maakte het doelpunt voor Feyenoord in een duel dat sterk door de wind beïnvloed werd.
De Feyenoorders waren de leeftijdsgenoten van Ajax voor rust de baas. De junioren van trainer Jeffrey Oost hadden een groot veldoverwicht, waren sterk in de duels en creëerden via Geraldo een goede kans. De linkerspits zette voor op Elvis Manu, die op de Amsterdamse keeper stuitte.

De start van de tweede helft liet eenzelfde beeld zien als in het eerste bedrijf. Via een goede aanval was het echter Ajax dat de score opende. De thuisploeg trok na die treffer meer het initiatief naar zich toe, waardoor het spel op en neer golfde. De wedstrijd werd sterk beïnvloed door de wind; beide ploegen probeerden zoveel mogelijk over de grond te spelen.

Matthew Steenvoorden zorgde uiteindelijk voor de gelijkmaker. De verdediger speelde zich knap vrij en besloot vanaf 23 meter maar eens hard uit te halen. De bal verdween onbereikbaar voor de Ajax-keeper in de kruising: 1-1.

Volgende week zaterdag hervatten de C’tjes de competitie met een thuiswedstrijd tegen koploper PSV C1. De A-junioren gaan dan op bezoek bij FC Utrecht, Feyenoord B1 reist af naar Vitesse/AGOVV.

Opstelling Feyenoord C1: De Jong; Blokland (36' J. van Deelen), Van Oosten, M. Steenvoorden, Y. van Deelen; Klaassen, J. Steenvoorden, Van der Laan (41' Ebecilio); Geraldo (70' Achahbar), Cornelissens, Manu