VAN MARWIJK: ‘WE ZIJN OP DE WEG TERUG’

In de wetenschap dat Twente in goede vorm naar De Kuip was gekomen, terwijl Feyenoord de afgelopen weken juist geen goede indruk maakte, toonde Bert van Marwijk zich donderdag tevreden over met name de tweede helft die zijn ploeg had gespeeld. ‘Twente was de eerste helft beter dan wij, terwijl wij juist steeds meer onzeker werden. Maar een wedstrijd is vaak afhankelijk van momenten. Dat kan nadelig of voordelig werken. Vandaag vond ik dat de goal van ons de ommekeer betekende.’
Volgens Van Marwijk mocht Feyenoord zich daarom gelukkig prijzen dat in de eerste veertig minuten de schade beperkt was gebleven. ‘Als de 2-0 was gevallen, denk ik dat we de wedstrijd hadden verloren. Nu maakten we wel de gelijkmaker en vanaf dat moment kwam er meer agressie in de ploeg, ging het publiek erachter staan en zag je ook dat spelers vaker de goede keuzes maakten.’

In de rust hoefde de trainer alleen nog een paar tactische aanwijzingen te geven, waarna Feyenoord in de tweede helft het goede spel van vlak voor rust een juist vervolg gaf. ‘In de tweede helft hebben we volgens mij vijf of zes opgelegde kansen gehad, hoewel het geflatteerd zou zijn als we die allemaal gemaakt hadden. Ik ben in ieder geval blij dat we nog twee goede goals hebben gemaakt.’

De trainer noemde de overwinning op Twente vooral belangrijk met het oog op het vertrouwen voor de toekomst. ‘Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar we zijn op de weg terug.’

Luigi Bruins werd in de tweede helft gewisseld. Volgens Van Marwijk was dit uit voorzorg, omdat hij weer last kreeg van zijn hamstring. ‘Ik hoop dat het niet zo lang gaat duren als de vorige keer voor hem’, besloot de trainer.