Fanshop
Fanshop

FEYENOORD VERSTERKT ZICH MET DENNY LANDZAAT

Feyenoord neemt per direct Denny Landzaat over van Wigan Athletic. De 36-voudige international zal in De Kuip een contract voor 2,5 jaar ondertekenen. ‘We zijn heel blij dat we weer een speler van dit kaliber aan onze selectie toe kunnen voegen’, vertelt Peter Bosz. ‘Denny is in onze ogen het type speler waar dit elftal momenteel behoefte aan heeft.’ De middenvelder werd vanochtend medisch goedgekeurd. De clubs en de speler kwamen er vannacht al uit.
Denny Landzaat (31) brengt veel ervaring met zich mee. De technisch begaafde middenvelder speelde al 36 interlands voor Oranje en ruim 350 competitiewedstrijden op het hoogste niveau. Hij debuteerde in het seizoen 1995/1996 bij Ajax, maar kwam pas tot volle wasdom bij zijn volgende clubs: MVV (102 duels in 3 seizoenen, 10 goals), Willem II (139 duels, 38 goals in vijf seizoenen) en AZ (79 wedstrijden, 21 goals in drie jaar). Landzaat stond de laatste anderhalf jaar onder contract bij Premier Leagueclub Wigan, waar hij basisspeler was.

Denny Landzaat is vrijdag om 11 uur aan de verzamelde media gepresenteerd. Hij zal aansluitend meetrainen met de selectie van Bert van Marwijk. Hij zal bij Feyenoord met rugnummer 19 gaan spelen.