Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FEYENOORD B1 IN VORM TEGEN VITESSE/AGOVV: 0-3

De B1 van Feyenoord heeft zondag met duidelijke cijfers gewonnen van Vitesse/AGOVV B1. De Rotterdammers waren heer en meester, kregen diverse kansen op een ruimere zege maar de teller stokte bij drie doelpunten. De middenvelders Ricky van Haaren, Shabir Isoufi en Jordy Clasie tekenden voor de treffers.
De B-junioren hebben in de tweede competitiehelft een achterstand goed te maken. Voor de winterstop liep de ploeg ten opzichte van koploper Ajax een achterstand van zeven punten op, wat een vijfde plaats op de ranglijst betekende. Op bezoek bij het combinatie-elftal Vitesse/AGOVV waren de drie punten daarom hard nodig.

De ploeg van trainer Cor Adriaanse had het zichzelf makkelijk kunnen maken door in de openingsfase scherper te zijn voor het doel van de thuisclub. Na vijf grote kansen was het in de 39ste minuut raak. Jerson Cabral zette voor op jeugdinternational Van Haaren, die tot opluchting van de trainer raak schoot: 0-1.

Direct na rust verdubbelde Isoufi de score. De middenvelder onderschepte de bal en maakte alleen voor de keeper geen fout: 0-2. Diverse kansen op een grotere score werden niet benut, waardoor Vitesse/AGOVV hoop mocht houden op een punt. Tot grootse daden kwam de Gelderse club niet; in tachtig minuten werden zij maar twee keer gevaarlijk.

Een kwartier voor tijd gooide Feyenoord het duel in het slot. Opnieuw was het voorbereidende werk van Cabral, Clasie maakte het op indrukwekkende wijze af: 0-3. Trainer Adriaanse vond dat zijn team goed had gespeeld. 'We vonden op het middenveld constant de vrije man. De jongens achterin gaven niets weg, ik ben zeer tevreden.'

Zaterdag speelt Feyenoord B1 een bekerwedstrijd. De bekerhouder speelt in de kwartfinale tegen FC Zwolle.

Opstelling Feyenoord B1:
Van der Post; De Vrij, Eekman, Bouwmeester, Martins Indi; Van Haaren (41' N. Velder), Clasie, Isoufi; Lagouireh, Van la Parra en Cabral