Fanshop
Fanshop

JONG FEYENOORD BOEKT ZAKELIJKE ZEGE: 3-2

Jong Feyenoord heeft maandag op Varkenoord met 3-2 gewonnen van Jong FC Den Bosch. Leroy Fer (2) en Diego Biseswar zorgden voor de doelpunten namens de thuisclub. Door de zege op de Brabanders is Jong Feyenoord dit seizoen na elf wedstrijden nog steeds zonder puntenverlies.

Jong Feyenoord staat halverwege de competitie bovenaan met een ruime afstand op de achtervolgers: negen punten en een wedstrijd minder gespeeld. De ploeg heeft in elf wedstrijden 32 keer gescoord en dat is een fatsoenlijk aantal voor een ploeg die in de voorbereiding zijn twee aanvallers zag afhaken. Vanwege het drukke schema van het eerste elftal kon Raymond Verheijen maandag niet beschikken over Jordy Buijs en Georginio Wijnaldum. ‘We moesten improviseren en hebben dat best aardig gedaan’, concludeerde de trainer na afloop.

Verheijen kon wel beschikken over Sherif Ekramy. De Egyptische keeper stond maanden aan de kant vanwege blessureleed en maakte tegen Jong FC Den Bosch zijn rentree. Hij kreeg in de eerste helft weinig te doen. Den Bosch was in de openingsfase wel de sterkere ploeg, maar kwam niet in de buurt van het doel van Feyenoord.

Feyenoord herpakte zich en kreeg de overhand op het middenveld. Niet geheel toevallig kwam de 1-0 tot stand uit een vrije trap van Jerson Anes Ribeiro. De linkspoot staat dit seizoen aan de basis van veel doelpunten en bracht tegen Den Bosch Leroy Fer in stelling, die optimaal gebruik maakte van zijn lengte en de 1-0 binnenkopte.

De thuisploeg zocht veelvuldig de diepte en sloot goed aan om de afvallende bal in bezit te krijgen ‘In voorgaande wedstrijden gingen we teveel breien, positiespel om het positiespel’, keek Verheijen terug op de afgelopen weken. ‘Vandaag zag je weer dat we snel de aanval zochten en de zijkanten goed wisten te benutten. Dat zien wij als technische staf erg graag.’

Feyenoord bereikte de rust met een verdiende voorsprong, maar moest die na de thee al snel uit handen geven. Een identieke situatie deed zich voor als bij de 1-0, maar dan aan de kant van het Feyenoord-doel. De paal en de Bossche keeper stonden vervolgens een tweede treffer voor Feyenoord in de weg. Na ruim een uur spelen schoot Biseswar Feyenoord naar 2-1, nadat hij via een dieptebal vrij was gezet voor de keeper.

Den Bosch kwam opnieuw naast de koploper. Slap verdedigen zorgde ervoor dat Paco van Moorsel via een slalom bij Ekramy terecht kwam. Zijn lob was de Egyptenaar te machtig: 2-2. Voor Feyenoord was dat het startsein om er in het laatste kwartier alles uit te persen.

Direct na de aftrap werd Fer gelanceerd door een medespeler. De jonge middenvelder had nog genoeg lucht over om in de sprint de volledige vijandelijke defensie achter zich te laten en botste op zijn weg naar het doel licht op de keeper van de tegenstander. Met een stijlvolle hakbal zette hij Feyenoord voor de tweede keer op voorsprong: 3-2. Een spannende slotfase bleef uit; ook Den Bosch vertrok met lege handen uit Rotterdam.

Jong Feyenoord - Jong FC Den Bosch: 3-2
24' 1-0 Fer
52' 1-1 Aliskan
65' 2-1 Biseswar
74' 2-2 Van Moorsel
76' 3-2 Fer

Opstelling Jong Feyenoord:
Ekramy; Davids, Ramsteijn, Özçelik, Anes Ribeiro; Kobussen, Fer, K. Wattamaleo (80' Leerdam); Biseswar (70' Hagary), The en Poldervaart (46' Pattinama)