Fanshop
Fanshop

WEER KLEINE STAP VOORWAARTS MET VERVOERSREGELING ALMELO

Feyenoord heeft na overleg met Heracles Almelo en de politie en gemeente weer een kleine stap voorwaarts gemaakt met betrekking tot de vervoersregeling die voor Feyenoord rond deze wedstrijd geldt. Voor zo’n tweehonderd supporters is het op zaterdag 23 februari mogelijk via een speciale autoregeling naar de wedstrijd te gaan. Daarbij worden -evenals bij de uitwedstrijden tegen onder andere Vitesse en VVV Venlo- wel voorwaarden gesteld aan het aantal supporters per voertuig.
Dat laatste heeft ook hier weer alles te maken met het aantal beschikbare parkeerplaatsen bij het stadion van de Almelose club. Dat is zeer beperkt en telt een maximum van vijftig auto’s. Om zoveel mogelijk supporters in staat te stellen per auto te reizen gaan hiervoor tweehonderd kaarten in de verkoop. Een en ander houdt dan wel in dat supporters met minimaal vier personen in een auto dienen te reizen. Stelt Feyenoord deze voorwaarde niet, dan kunnen minder mensen van deze regeling gebruik maken.

Om supporters in staat te stellen eventueel bij elkaar in de auto te stappen wordt op het parkeerterrein van de Makro in Hengelo een speciale carpoolplaats ingericht. Daar kunnen supporters hun voucher omwisselen en een parkeerkaart verkrijgen.
Hoewel Feyenoord natuurlijk goed beseft dat er sprake is van een omslachtige regeling betekent het toch een kleine stap voorwaarts op weg naar een normalisering van de vervoersregeling bij deze wedstrijd. De doelstelling van Feyenoord is en blijft immers om supporters zoveel mogelijk via een vrij-vervoersregeling de wedstrijd te laten bezoeken. De politie van Almelo durfde dat dit seizoen nog niet aan, omdat een eventuele vermenging van supporters na de wedstrijd een bepaald risico met zich meebrengt.

De overige driehonderd supporters die de wedstrijd willen bezoeken zijn aangewezen op busvervoer. Dan kan vanuit Rotterdam (honderd plaatsen) en vanuit Hengelo (tweehonderd plaatsen). De voorverkoop voor deze wedstrijd, waarmee voor de uitkaartregistratie negen punten te behalen zijn, start op woensdag 6 februari voor de houders van een Diamondcard. De prijs bedraagt € 28,50 per kaart, ongeacht voor welke vervoerswijze wordt gekozen.