Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

ZES PROMINENTEN NEMEN LEGIOEN-PAS IN ONTVANGST

Zes prominente Feyenoorders hebben voorafgaand aan de wedstrijd tegen AZ op het veld van De Kuip officieel hun Legioen-pas overhandigd gekregen. Oud-spelers Mario Been, Jean Paul van Gastel en Gaston Taument kregen hun pas met bijbehorend Legioen-nummer uit handen van Peter Houtman. Ook de Rotterdamse burgemeester Ivo Opstelten en supporter Aad van den Berg namen hun Legioen-pas in ontvangst. Tot slot van het officiële gedeelte stond Houtman zelf nog een verrassing te wachten. De oud-spits was in de veronderstelling dat hij woensdag alleen Legioen-passen zou uitreiken, maar kreeg er tot zijn grote verbazing uiteindelijk ook zelf één uitgereikt door Opstelten. Na een aantal korte vraaggesprekken, gingen de zes onder luid applaus van het veld.
Alle zes prominenten kregen met een speciale reden een nummer toegewezen. Van den Berg kreeg bijvoorbeeld nummer 1001, omdat hij zich als eerste supporter officieel verbond aan het initiatief Onze Trots. Been (43), Taument (45) en Houtman (90) kregen een nummer dat overeenkomt met het aantal doelpunten dat zij maakten in dienst van Feyenoord. Van Gastel kreeg nummer 121, omdat hij 121 wedstrijden voor de club speelde. Burgemeester Opstelten tot slot kreeg de pas met nummer 1999. Niet alleen vierde Feyenoord in dit jaar haar laatste kampioenschap, maar het was tevens het jaar dat Opstelten burgemeester van Rotterdam werd.

Volgens Van den Berg liepen de rillingen over zijn rug toen hij in de catacomben van De Kuip wachtte tot hij het veld op mocht. De supporter is blind, maar zei ontzettend onder de indruk te zijn van de sfeer in het stadion. ‘Waar vind je zo’n sfeer, zo’n Legioen?’, vroeg hij zich hardop af.

Burgemeester Opstelten noemde het ‘een bijzonder moment’ om op het veld voor een volle Kuip te staan. Hij wenste de club een grandioze toekomst toe. ‘Maar dat gaat ongetwijfeld lukken, met het beste Legioen van de wereld’, voegde hij daar aan toe.

Gedurende het jubileumjaar 2008 zullen op diverse momenten verschillende prominenten hun Legioen-pas officieel in ontvangst nemen. Zo kregen voorafgaand aan de wedstrijd tegen Heracles onder meer Coen Moulijn en Joop van Daele hun pas overhandigd, terwijl tijdens de nieuwjaarsreceptie bijvoorbeeld Giovanni van Bronckhorst en Willem van Hanegem officieel aan Onze Trots werden verbonden.

Middels het initiatief kunnen alle supporters zich officieel aan de club verbinden. Naast stemrecht binnen de organisatie, ontvangen zij bijvoorbeeld ook elf keer per jaar Feyenoord Magazine, een gratis Feyenoord-voordeelagenda en jaarlijks een Feyenoord-pin.