Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

VAN DAELE OPENT EERSTE JUBILEUMTENTOONSTELLING

Joop van Daele heeft samen met de Rotterdamse wethouder Lucas Bolsius (Financiën, Sport en Buitenruimte) zaterdagmiddag de fototentoonstelling ‘Effies Kijken’ in Villa Zebra geopend. Dit is de eerste officiële tentoonstelling ter gelegenheid van het jubileumjaar 2008, waarin Feyenoord honderd jaar bestaat. In de tentoonstelling zijn de veertig jongste spelertjes van de F1 tot en met de F4 van Feyenoord te bekijken. Op de foto’s van Maarten Laupman is te zien wie ze zijn en wat ze goed kunnen.

Bij de opening werden deze veertig pupillen uiteraard zelf ook betrokken. Zij vormden een lang lint, waarmee ze twee ballen doorgaven. Hiermee werd de tentoonstelling officieel geopend. Van Daele vertelde daarvoor nog eens het befaamde verhaal over ‘het brilletje’, terwijl Bolsius de kinderen die meewerkten toesprak. Toen hij zei: ‘De kans dat jullie over twintig jaar daadwerkelijk in deze Kuip zullen spelen is heel klein’, keken de pupillen even verschrikt op. Maar gelukkig voegde Bolsius daar aan toe: ‘Want over twintig jaar staat er waarschijnlijk een nieuw stadion.’



De gehele tentoonstelling bestaat uit veertig dubbelportretten. Deze zijn achter elkaar opgehangen. De tweede foto kan worden bekeken als de eerste omhoog wordt geklapt: dus eerst de persoon, dan het talent. De tentoonstelling is in Villa Zebra te zien tot en met 27 februari 2008 en zal tot en met 20 oktober 2008 verschillende locaties aandoen in de regio Rotterdam.



Effies Kijken is mede tot stand gekomen met een financiering van het Actieplan Cultuurbereik en Stichting Elise Mathilde Fonds. Met dank aan de Jeugdopleiding Feyenoord en Hans Fortuin.

Villa Zebra is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.