Fanshop
Fanshop

B1 NAAR HALVE FINALE BEKERTOERNOOI

De B1 van Feyenoord heeft de kwartfinale van het bekertoernooi overleefd. FC Zwolle bleek geen lastige horde voor de Rotterdamse ploeg, die zijn titel in het toernooi verdedigt. Na een 0-2 ruststand bereikten de spelers van trainer Cor Adriaanse het eindsignaal met een 0-4 eindstand, door doelpunten van Ricky van Haaren, Rajiv van la Parra (2) en Osama Rashid. Het oefenduel van de A1 werd afgelast, zij spelen volgend weekend tegen Sparta. Ook de C’tjes kwamen niet in actie.
De B-junioren speelden het duel op kunstgras in het Oosterenk stadion. Het duurde een half uur voordat de bezoekers het overwicht uit konden drukken in de score. Van la Parra werd in het strafschopgebied onreglementair afgestopt, waardoor Feyenoord een strafschop mocht nemen. Van Haaren faalde niet van elf meter: 0-1.

Vijf minuten later mocht Van la Parra het zelf afmaken, op aangeven van Lagouireh. Na ruim een uur spelen volgde het volgende doelpunt, met dezelfde hoofdrolspelers. Ditmaal rondde Van la Parra het af met zijn voorhoofd: 0-3. Het laatste doelpunt werd voorbereid en afgerond door twee invallers. Rashid kreeg de bal op een presenteerblaadje van Castagnoies.

‘De enige kritiek die ik kan hebben op de jongens, is dat ze er meer hadden moeten maken vandaag’, zei Adriaanse, die zijn team dikverdiend door zag gaan naar de halve finale, waarin de tegenstander nog onbekend is.

Opstelling Feyenoord B1:
Van der Post; De Vrij, Eekman, Bouwmeester, Martins Indi; Van Haaren (57' N. Velder), Clasie, Isoufi (77' Jansen)i; Lagouireh (71' Castagnoies), Van la Parra (67' Rashid) en Cabral (57' N. Velder)