Fanshop
Fanshop

DE GUZMAN EN LODEWIJKS OPENEN ‘KINDERHAVEN’

Jonathan de Guzman en Patrick Lodewijks waren woensdagavond aanwezig bij de drukbezocht opening van ‘KinderHaven’. Dit is een kliniek in het Havenziekenhuis in Rotterdam voor kinderen tot en met 18 jaar met astma, eczeem, allergie of neurologische problemen. Door onder meer het schieten van ballen op het doel werd de kliniek officieel geopend. Peter Houtman, die namens Feyenoord TV aanwezig was, werd geheel onverwacht als ceremoniemeester gevraagd en de voormalig spits deed dit met verve.
De Guzman werd al snel uitgedaagd om een balletje hoog te houden en de Feyenoorder kwam zonder problemen tot de vijftig, voordat Houtman hem een halt toe riep. Lodewijks toonde zich op zijn beurt zeer onder de indruk van de faciliteiten van de kliniek en zei: ‘Zelf heb ik ook kinderen, dus ik weet dat je als ouder altijd het beste voor ze wil. Voor ons is het een kleine moeite om bij deze opening te zijn en ik doe dit met veel liefde.’

Het poliklinische centrum is in nauwe samenwerking opgezet door het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis en het Havenziekenhuis. Centrale thema’s bij de inrichting zijn de haven en de zee. Zo staat er een grote vuurtoren bij de entree van de nieuwe kinderpolikliniek en zijn er kleurige vissen, hijskranen, een zeecontainer, krabben en schildpadden te zien. Op die manier wordt het voor de kinderen en hun ouders of verzorgers minder vervelend om in het ziekenhuis te moeten wachten en geholpen te worden.