UITGEKLEDE A1 KNOKT ZICH NAAR GELIJKSPEL

De A1 van Feyenoord heeft zaterdag met 1-1 gelijkgespeeld tegen Sparta. Vanwege de blessuregevallen bij de eerste twee elftallen moest trainer Jean-Paul van Gastel het doen met een aantal B-junioren. ‘Daarom ben ik meer dan tevreden met dit resultaat’, aldus de coach. De C-junioren speelden tegen NEC en trokken na een spannende openingsfase de wedstrijd naar zich toe in Nijmegen. Na een goede tweede helft won de ploeg met 0-3. De B’tjes kwamen zaterdag niet in actie omdat een aantal spelers interlandverplichtingen had.
CONCURRENTEN MAKEN ER EEN ECHTE STADSDERBY VAN

Feyenoord en Sparta deden zaterdag niet voor elkaar onder. De fysiek sterke spelers van Sparta beseften dat ze tegen een gedevalueerd team speelden en de jonge Feyenoorders vochten voor elke meter. ‘Voetbaltechnisch was het niet altijd even goed, maar de strijd en de beleving maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van’, vond trainer Van Gastel.

Feyenoord kwam op het ideale moment op voorsprong. Een minuut voor rust drukten de middenvelders goed door en kregen de bal bij Louis Pedro, die oog in oog met de Sparta-doelman raak schoot: 1-0. Na de thee speelde Sparta met nog meer kracht en kreeg de ploeg goede kansen op de gelijkmaker. De jonge Feyenoorders hielden lang stand maar moest na 87 minuten toch toestaan dat de stadsgenoot op gelijke hoogte kwam.

In de korte periode die volgde was een overwinning toch nog dichtbij voor Feyenoord. Een grote kans werd door eigen falen niet benut en een onterecht afgevlagde situatie gaf de technische staf een nare smaak over de slotfase. ‘Toch was de 1-1 verdiend’, zei de trainer na afloop. ‘De ploegen waren gelijkwaardig aan elkaar. Gezien de omstandigheden waarin mijn groep gedrukt wordt, hebben we het uitstekend gedaan.’

De A1 kent de komende weken een zwaar programma. Volgende week zaterdag komt Heerenveen naar Rotterdam, daarna volgt een uitwedstrijd naar AZ en vervolgens komt Ajax naar Rotterdam.

Opstelling Feyenoord A1:
Lamprou; Nelom, Nieveld, Pique, Van Stee; Leerdam, Isoufi, Machek; Pedro, Hagary, Day (60’ Lagouireh)

C1 WINT DANKZIJ IJZERSTERKE MIDDENLINIE

Ondanks het spelen op het niet bepaald populaire kunstgras, heeft de C1 van Feyenoord zaterdag toch een ruime zege behaald op NEC. De beginfase was duidelijk voor de thuisploeg. De Nijmegenaren waren in het eerste kwartier driemaal dichtbij een treffer. De eerste vrije trap werd van de doellijn gehaald door Matthew Steenvoorden, poging twee eindigde op de paal en de derde grote mogelijkheid werd door de aanvaller van NEC om zeep geholpen.

Feyenoord kon daar voor rust niet veel tegenover zetten. De ploeg was qua veldspel gelijkwaardig aan de tegenstander, combineerde goed tot het strafschopgebied maar mistte voorin scherpte om daadwerkelijk tot een kans te komen. Na enkele omzettingen van trainer Jeffrey Oost kwamen de Rotterdammers na de thee beter in het spel. In de 45ste minuut kwam Feyenoord op voorsprong door een doelpunt van Matthew Steenvoorden. De verdediger schoot van grote afstand raak: 0-1.

Vijf minuten later deed zich een spannende situatie voor bij het doel van NEC. Via een individuele actie speelde linksbuiten Elvis Manu zich vrij en schoot op de paal. De return kwam voor de voeten van Julian Agatowski, maar ook zijn schot spatte uiteen op het houtwerk. Uiteindelijk wist Joey van der Velden de bal er toch in te krijgen: 0-2.

Na dat doelpunt was de strijd beslist. Het slotakkoord kwam van de voet van Robert Klaassen. Waar NEC het liet liggen in de spelhervattingen, toonde de nummer 10 van de C’tjes aan hoe het wel moest. Van 25 meter afstand mikte Klaassen de bal in de kruising, waarmee de 0-3 eindstand een feit was.

‘Het is anders voetballen op deze ondergrond’, merkte trainer Oost na afloop op. ‘Maar we hebben het uitstekend opgepakt vandaag. De spelers op het middenveld maakten vandaag het verschil.’

Opstelling Feyenoord C1:
De Jong; J. van Deelen, Y. van Deelen (50’ Van Oosten), M. Steenvoorden, Van der Laan; J. Steenvoorden (65’ Van Beek), Van der Velden, Klaassen; Geraldo (36’ Agatowski), Cornelissens (36’ Achahbar), Manu (60’ Rekik)

B2 LOOPT UIT ONDANKS MATIG SPEL

Feyenoord onder 16 deed zaterdag goede zaken. Ondanks een matige wedstrijd versloeg het elftal van Jan Gösgens Soccer Boys met 3-1. Omdat de concurrenten punten verspeelden, was Feyenoord spekkoper met de zege, die tot stand kwam door twee goals van Luc Castaignos en eentje van Parez Karim. De voorsprong op runner-up Quick is inmiddels opgelopen naar 11 verliespunten.

Feyenoord liet zich tegen de ploeg uit Bleiswijk bepaald niet van haar beste kant zien. De ploeg speelde matig en slap. Toch kwamen de Rotterdammers na ruim een half uur op voorsprong toen Luc Castaignos een voorzet van Kevin Jansen binnenschoot. Na de rust was het spel niet veel beter, maar dankzij Castaignos werd de marge toch verdubbeld. In de 60e min scoorde hij de 2-0. Na een goede voorzet van de van een blessure teruggekeerde Andre Ntambue was het Parez Karim die Feyenoord op een 3-0 voorsprong bracht en de wedstrijd definitief in het slot gooide. De mooiste goal van de middag kwam van de voet van een Soccer Boys speler, die van 25 meter de bal in een keer op zijn slof nam en keeper Niels Konijnenburg kansloos liet. Daardoor kwam de eindstand op 3-1. ‘Een matige wedstrijd op een matig veld’, verzuchtte trainer Jan Gosgen. ‘Maar dankzij de uitslagen van de overige wedstrijden werd deze zaterdagmiddag toch nog een beetje leuk.’ Feyenoord treedt volgende week om 12.00 uur aan bij Xerxes DZB.

Feyenoord B2 – Soccer Boys 3-1 (1-0)
Scoreverloop: 1-0 Luc Castaignos (32.), 2-0 Luc Castaignos (60.), 3-0 Parez Karim (75) en 3-1 (80.)