Fanshop
Fanshop

DE CLER EN LODEWIJKS OP SCHOOLBEZOEK

In het kader van het Eredivisieproject Scoren voor Gezondheid hebben de Feyenoorders Tim de Cler en Patrick Lodewijks donderdagmiddag twee basisscholen in Rotterdam bezocht. Tijdens het schoolbezoek vertelden de ambassadeurs de schoolkinderen wat zij doen om zo gezond mogelijk te leven. Uiteraard kregen de kinderen ook de gelegenheid alles te vragen over voetbal in het algemeen en Feyenoord in het bijzonder. Tot slot was er een leuke quiz waarbij de winnaar er met een Feyenoord-pet vandoor ging.

Tim de Cler was voorafgaand aan de donderdagtraining te vinden op de Groen van Prinstererschool, waar hij de groepen 6, 7 en 8 bezocht. Lodewijks ging naar de Vreewijkschool. Daar sprak hij met de kinderen uit groep 7 en 8. Over serieuze zaken, maar uiteraard ook over zijn carrière. De kinderen schrokken zichtbaar toen de huidige keeperstrainer desgevraagd vertelde over enkele zware blessures. Vooral toen het over zijn schouder ging, waar ‘een stukje’ van was ‘afgezaagd’. Lodewijks: ‘Maar zo eng was het niet hoor, het was maar een paar millimeter.’Gelachen werd er toen Lodewijks over de paarden vertelde die hij thuis heeft voor zijn dochters. ‘Ik durf eigenlijk niet op die paarden te rijden’, erkende hij. In de twee groepen die Tim de Cler bezocht, werd ook gelachen. Maar het doel van het bezoek werd niet uit het oog verloren. De Cler legde uit dat een goede voeding onlosmakelijk verbonden is aan een bestaan als profvoetballer. ‘Anders red je het niet. Wat natuurlijk niet zegt dat je nooit een patatje mag nemen. Dat doe ik ook wel eens.’Scoren voor Gezondheid is een initiatief van de Eredivisie, haar maatschappelijk partner de Sponsor Loterij en het Ministerie van VWS. In het project zetten voetballers uit de Eredivisie kinderen van de basisschool aan tot een gezonde leefstijl.

Scoren voor Gezondheid heeft een looptijd van twintig weken en nadert binnenkort alweer haar einde. Het project is gestart met een voetbalclinic bij Feyenoord en een fit- en gezondheidstest. Binnenkort worden de kinderen wederom door de club uitgenodigd voor een afsluitende clinic. Zij gaan dan weer sporten met hun idolen en ondergaan een tweede fit- en gezondheidstest. De resultaten hiervan zullen uitwijzen of de profvoetballers de kinderen daadwerkelijk hebben aangezet tot een gezonde leefstijl.