B-JUNIOREN MET 3-1 TE STERK VOOR HEERENVEEN

De B1 van Feyenoord heeft vrijdagavond goede zaken gedaan door met 3-1 te winnen van concurrent sc Heerenveen. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Namens Feyenoord schoten Shabir Isoufi, Jordy Clasie en Rajiv van la Parra raak.
De wedstrijd tegen Heerenveen was een dag naar voren gehaald omdat de A1 zaterdag een aantal B-junioren goed kan gebruiken. De Friezen toonden aan over een fysiek sterke ploeg te beschikken. De eerste helft ging gelijk op, er deden zich weinig gevaarlijke momenten voor in de doelgebieden. De enige kans was voor Stefan de Vrij, zijn schot werd gepakt door de Heerenveen-doelman.

Trainer Cor Adriaanse greep de rust aan om vooral zijn voorste linie te vertellen dat er minder balverlies geleden moest worden. In het tweede bedrijf werd Feyenoord gevaarlijker. Na een klein uur spelen kwam de ploeg op voorsprong, wat op dat moment terecht te noemen was. Clasie stuitte in eerste instantie op de keeper maar wist in de rebound de bal bij teamgenoot Isoufi te krijgen, die met de buitenkant van de voet de 1-0 binnenwerkte.

Feyenoord zocht na de aftrap direct de aanval. Na 56 minuten spelen was het opnieuw raak. Rechtshalf Ricky van Haaren stuurde Nayib Lagouireh weg. De Belgische aanvaller vond de achterlijn, behield het overzicht en vond de instormende Clasie, die er 2-0 van maakte.

Heerenveen zorgde met een rake vrije trap nog voor enige spanning maar vijf minuten voor tijd maakte Van la Parra aan alle Friese hoop een einde. Opnieuw kwam het voorbereidende werk van de geoliede machine op de rechterflank, waar de spelers elkaar vrijdagavond op Varkenoord goed wisten te vinden.

‘Je ziet dat deze ploeg vertrouwen heeft in eigen kunnen’, zei de tevreden Adriaanse na afloop. ‘We bleven goed voetballen toen de tegenstander koos voor een opportunistische aanpak. Ik ben erg tevreden.’