VAN MARWIJK: ‘NIET GOED GESPEELD, WEL DRIE PUNTEN’

Afgaande op de openingsfase leek Feyenoord zondag een prima wedstrijd tegemoet te gaan, zag ook Bert van Marwijk. ‘Het was een veel beter begin dan de laatste thuiswedstrijden’, merkte de trainer daarom achteraf op. Maar waar Feyenoord de afgelopen weken juist in de tweede helft pas echt op stoom kwam, liet de ploeg dat ditmaal achterwege. Het maakte dat Van Marwijk over de hele wedstrijd gezien niet tevreden kon zijn over het spel van zijn ploeg, hoewel hij wel besefte dat de drie punten toch het allerbelangrijkste waren.
Volgens de trainer had Feyenoord al vroeg in de wedstrijd op voorsprong moeten komen via Luigi Bruins, maar toen dat achterwege bleef, zag Van Marwijk een slordige periode aanbreken van zijn ploeg. ‘Daardoor geef je de tegenstander het gevoel dat er iets te halen valt. Wij gingen daarop te veel achteruit en in één tempo lopen.’

Feyenoord had het geluk dat een individuele actie van De Guzman op slag van rust voor de 1-0 zorgde. Het gaf Van Marwijk de moed dat Feyenoord zich in de tweede helft zou herpakken, zoals dat de afgelopen weken ook vaak gebeurde. ‘Maar Roy Makaay gaf al met de aftrap een slecht signaal af, door de bal over de zijlijn te schieten. Daarna sloop door onze eigen stommiteiten de onzekerheid in de ploeg.’

Het positieve van de wedstrijd was dat Feyenoord ondanks het povere spel toch de drie punten pakte. ‘Daarom is dit mentaal misschien wel een goede wedstrijd geweest’, stelde Van Marwijk. ‘De spelers beseffen dat als we niet goed spelen ze moeten knokken om de punten te pakken.’