Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

ACHT AANHOUDINGEN RONDOM FEYENOORD-VITESSE

Hoewel de wedstrijd Feyenoord-Vitesse zondagmiddag in zijn algemeenheid zeer rustig, ordelijk en in goede sfeer verliep, zijn toch acht mensen aangehouden. Hun overtredingen varieerden van het gooien van een steen naar Vitesse-supporters tot openbare dronkenschap. Het meest ernstige vergrijp vond zondag na afloop van het duel plaats aan de Marathonweg. Een man gooide toen een steen naar de bussen met Vitesse-aanhangers, waardoor een van de Arnhemse supporters lichtgewond raakte. De man werd door de politie aangehouden en geverbaliseerd.
In het uitverkochte stadion vond een tweetal kleine incidenten plaats. Zo gooide een bezoeker een plastic bierglas met inhoud vanaf vak W naar het veld. De man werd door veiligheidspersoneel van de tribune gehaald en zal door Feyenoord worden vervolgd. Op vak Z2 werd een drietal personen aangehouden voor het beledigen/kwetsen van veiligheidspersoneel en op verdenking van het gebruik van verdovende middelen (cocaïne). Daarnaast werd bij een bezoeker tijdens de fouillering aan de poorten het bezit van pepperspray geconstateerd. Hem werd de toegang geweigerd.

Deze zes personen zullen allen worden aangemeld voor een landelijk stadionverbod.

Daarnaast waren er zondag twee gevallen van openbare dronkenschap. Deze bezoekers waren niet meer voor rede vatbaar. Zij werden uit het stadion verwijderd en hebben een officiële waarschuwing gekregen.