Fanshop
Fanshop

BELOFTEN TE STERK VOOR JONG MVV: 3-2

Na de uitglijder tegen Jong Eindhoven heeft Jong Feyenoord zich dinsdagavond weer herpakt. De Rotterdamse beloften wonnen op Varkenoord met 3-2 van Jong MVV. Namens Feyenoord wisten Danny Buijs (kopbal), topscorer Georginio Wijnaldum (stift) en Jerson Anes Ribeiro (vrije trap) te scoren.

Onder aanvoering van Buijs begon Jong Feyenoord dinsdag sterk aan de confrontatie met MVV. De ploeg speelde in balbezit beter dan normaal gesproken dit seizoen voor rust het geval is en creëerde tegen de verdedigend ingestelde tegenstander voldoende kansen. Na vijftien minuten was het raak. Uit een vrije trap klopte aanvoer Buijs zijn directe tegenstander in de lucht en knikte raak: 1-0.

Waar Feyenoord het eerste bedrijf zonder problemen leek uit te spelen, maakten de bezoekers in de slotminuut toch gelijk. De Rotterdammers waren niet berekend op de Maastrichtse counter en gingen de kleedkamer in met een 1-1 tussenstand. Trainer Raymond Verheijen wees zijn middenvelders er op dat er te statisch gevoetbald werd. Zijn ploeg greep het begin van de tweede helft aan om te laten zien dat het niet voor niks lijstaanvoerder is.

Invaller Anes Ribeiro deed direct na zijn entree van zich spreken. Met een slimme pass speelde hij Wijnaldum in. De jonge middenvelder nam de bal in een vloeiende beweging mee naar voren en passeerde de uitgekomen doelman met een stiftbal: 2-1. Feyenoord kende een sterke fase, waarin de score niet werd uitgebreid.

In de 72ste minuut deed Anes Ribeiro opnieuw van zich spreken. Bij de linkspoot staat een vrije trap in de buurt van het strafschopgebied bijna gelijk aan een penalty. Ook de keeper van MVV had geen antwoord op zijn spelhervatting: 3-1. Feyenoord had de wedstrijd totaal onder controle en MVV, dat met zes punten de ranglijst sluit, maakte geen aanstalten het de thuisclub nog moeilijk te gaan maken.

De 3-2 kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Praktisch óp de zijlijn besloot een speler van MVV keeper Erwin Mulder maar eens van grote afstand te testen. De verbouwereerde doelman zag de verrassende inzet achter hem in het doel ploffen. Een minuut later redde de jonge doelman zijn ploeg. De Feyenoord-defensie leek nog niet genoeg wakker geschud door de late treffer van de Maastrichtenaren. Ongedekt mocht een aanvaller van MVV oog in oog met Mulder aanleggen voor de gelijkmaker. De keeper redde zijn ploeg met een knappe redding.

‘Je gaat als trainer toch nadenken hoe het kan dat we elke week zoveel tegendoelpunten krijgen’, zei de trainer van de koploper na afloop. ‘Het heeft er voor een groot deel mee te maken dat onze achterhoede zwaar onderhevig is aan personele wisselingen. Die linie leek vandaag qua samenstelling niet op die van vorige week. De spelers raken dan niet ingespeeld op elkaar en missen de automatismen om als blok de tegenstander op te vangen.’

Verheijen was erg blij met Danny Buijs, die via de beloften aan speelminuten wil komen. ‘Als hij meedoet, gaat hij voorop in de strijd. Het is bij ons een wereld van verschil als Danny speelt. Met zijn coaching en zijn beleving levert hij altijd een positieve bijdrage.’

Volgende week is Jong FC Dordrecht de tegenstander van Feyenoord. Die wedstrijd staat voor de derde keer op het programma, omdat de Dordtenaren de ontmoeting tweemaal om onduidelijke redenen hebben laten annuleren. Verheijen: ‘De zon stond op die dagen strak aan de hemel. Ik ben heel benieuwd welke reden ze nu gaan bedenken om de wedstrijd tegen ons er uit te gooien, de weersverwachtingen zijn in elk geval weer erg goed.’

Jong Feyenoord – Jong MVV: 3-2
15' 1-0 Buijs
45' 1-1
48' 2-1 Wijnaldum
72' 3-1 Anes Ribeiro
84' 3-2

Opstelling Jong Feyenoord:
Mulder; Buijs, Davids, Özçelik, Waisapij (46' Anes Ribeiro); Lensky, Wijnaldum, K. Wattamaleo; Poldervaart (42' Pattinama), Hagary, The (75' Pedro)