ZEVENKLAPPER FEYENOORD ONDER 16 TEGEN VELO

Feyenoord B2 heeft donderdagavond in een vooruit gespeeld duel korte metten gemaakt met VELO. Op een regenachtig Varkenoord versloegen de Rotterdammers de tegenstander met liefst 7-0. Dat de overwinning vooral een goede teamprestatie was, bleek wel uit het feit dat de doelpunten door zes verschillende spelers gemaakt werden: Luc Castaignos, Kevin Jansen (2x), Parez Karim, Tim Schoonheijm, Henk Dijkhuizen en Andre Ntambue.
Feyenoord speelde donderdagavond vanaf het begin agressief en drukte VELO direct in de verdediging. Het duurde echter tot de twaalfde minuut voordat de thuisploeg op voorsprong kon komen. Na een combinatie tussen Anthony Velder en Parez Karim was het Luc Castaignos die de 1-0 op het scorebord bracht. Vele goede aanvallen zouden nog volgen, maar gescoord werd er niet meer in de 1e helft. De tweede helft bleek een stuk vruchtbaarder. Feyenoord begon toen heel sterk en scoorde binnen een minuut. Het was Kevin Jansen die na een goede individuele actie van Parez Karim de 2-0 in de boeken schoot. Nauwelijks 6 minuten later was het 3-0 en nu was het Parez Karim die uit een voorzet van Andre Ntambue scoorde. Laatstgenoemde stond in de 62e minuut opnieuw aan de basis, toen hij combineerde met Osama Rashid en Tim Schoonheijm 4-0 wist te scoren.

De vijfde treffer kwam op naam van verdediger Henk Dijkhuizen. In de 66e minuut stoomde hij op vanuit het hart van zijn defensie en na een aantal VELO-spelers gepasseerd te hebben, maakte hij de 5-0. Na 72 minuten was het weer raak, nu was het Andre Ntambue die langs de lijn snelde en Kevin Jansen de 6-0 op een presenteerblaadje aanbood. Het laatste doelpunt was voor Andre Ntambue die zijn moegestreden tegenstander zijn hielen liet zien en de 7-0 scoorde. Het was het slotakkoord voor een leuke en doelpuntrijke wedstrijd tegen een tegenstander die steeds positief bleef voetballen. ‘De score had nog veel hoger op kunnen lopen’, concludeerde trainer Jan Gösgens. ‘Feyenoord speelde agressief. De eerste helft was redelijk, de tweede goed. Ik ben met name tevreden over het agressieve vooruitverdedigen. Ik ben een tevreden trainer die zijn opdrachten goed door de spelers vervuld zag worden vanavond.’

FEYENOORD B2-VELO 7-0 (1-0)

Scoreverloop: 12e min 1-0 Luc Castaignos, 41e min 2-0 Kevin Jansen, 47e min 3-0 Parez Karim, 62e min 4-0 Tim Schoonheijm, 66e min 5-0 Henk Dijkhuizen, 72e min 6-0 Kevin Jansen en 74e min 7-0 Andre Ntambue

Opstelling Feyenoord B2: Niels Konijnenburg, Yuel dos santos Lopes, Henk Dijkhuizen, Kevin Wijmer, Massaro Latuheru (40e min. Yorick van Deelen), Osama Rashid (63e min. Bryan van der Laan), Luc Castaignos (40e min. Andre Ntambue), Shane van den Engel, Parez Karim (60e min. Tim Schoonheijm), Kevin Jansen (70e min. Joey van der Velden) en Anthony Velder