Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

VERKOOP AZ-FEYENOORD OP WOENSDAG VAN START

Vanwege enige discussie met zowel AZ en de plaatselijke autoriteiten kon de verkoop voor uitkaarthouders voor de wedstrijd AZ-Feyenoord op zondag 9 maart aanstaande afgelopen woensdag nog niet in de verkoop. Inmiddels zijn alle randvoorwaarden wel duidelijk en gaan de 1.000 beschikbare kaarten op woensdag 27 februari in de verkoop. Zowel de houders van een Diamondcard als Goldcard kunnen dan een kaart kopen. Enkele dagen later, op zaterdag 1 maart, is het de beurt aan Silvercardhouders.
Voor deze wedstrijd geldt eenzelfde regeling als vorig seizoen. Een en ander houdt dus in dat wederom sprake zal zijn van een regeling waarbij beperkingen worden gesteld aan het aantal supporters per voertuig. Dat heeft weer te maken het beperkte aantal parkeerplaatsen bij het DSB Stadion. Voor 1.000 supporters zijn slechts 250 parkeerplaatsen beschikbaar. Dit betekent dus dat van supporters verwacht wordt dat zij met tenminste vier personen in een auto reizen.

Met AZ voerde Feyenoord nog een discussie over de prijs van de kaarten. Feyenoord was en is van mening dat geen sprake is van een volledige vrij-vervoersregeling. Om die reden dient Feyenoord extra maatregelen te treffen en dus extra kosten te maken. Echter, alleen bij verplicht bus- of treinvervoer schrijven de KNVB-reglementen voor dat een korting op de kaartprijs dient te worden verleend. Wanneer beperkingen worden gesteld aan het vervoer per auto geldt een dergelijke kortingsregeling niet. Hoewel supporters dus wel per auto kunnen reizen kan Feyenoord onmogelijk de vaste prijs van € 24,50 hanteren. Omdat de club aanvullende maatregelen moet nemen is besloten de prijs met € 2,00 te verhogen. De extra kosten die voor deze wedstrijd gemaakt moeten worden daarmee deels door de supporters en deels door de club betaald. De Adviesgroep Uitwedstrijden heeft middels haar voorzitter laten weten tegen deze prijsverhoging te zijn.

Voor Feyenoord vormt een en ander in elk geval aanleiding om de KNVB te verzoeken met ingang van het seizoen 2008/2009 in de reglementen vast te leggen dat ook bij autoregelingen een korting op de toegangsprijs verleend wordt. Bij verplicht bus- of treinvervoer bedraagt die korting 40%, Feyenoord zal voorstellen voor autoregelingen een kortingspercentage van 20% te gaan hanteren.