Fanshop
Fanshop

FEYENOORD A1 PAKT PUNT IN TOPPER

De A1, B1 en C1 van Feyenoord hebben zaterdag alledrie gelijkgespeeld. De A-junioren namen een punt mee bij koploper AZ (0-0), de B’tjes eindigden op 1-1 in Tilburg (doelpunt van Rajiv van la Parra) en de C1 behaalde hetzelfde resultaat tegen ADO Den Haag, via een treffer van Geraldo Alberto Antonio.
WEDSTRIJD A1 HEEFT TWEE GEZICHTEN

Een strafschop missen tegen de koploper en toch tevreden zijn met een doelpuntloos gelijkspel. Het overkwam trainer Jean-Paul van Gastel zaterdag. Hij zag zijn ploeg een goede eerste helft spelen maar nadat de krachten wegvloeiden mocht hij keeper Kostas Lamprou dankbaar zijn dat er een punt meegenomen kon worden uit Alkmaar.

Op een veld waar bijna niet op te spelen was kende Feyenoord zaterdag voor rust een groot overwicht. De ploeg van Van Gastel profiteerde maximaal van de wind in de rug en drukte de lijstaanvoerder ver terug. Zonder grote kansen te creëren liet Feyenoord zien over een elftal te beschikken dat minimaal gelijkwaardig is aan AZ.

B-junior Jerson Cabral werd na een goede actie onderuit getrokken in het strafschopgebied. De scheidsrechter bestrafte de overtreding met een penalty, die genomen werd door aanvoerder Glenn Kobussen. De inzet van de middenvelder werd gekeerd door de Alkmaarse doelman.

In de tweede helft nam AZ na een kwartier spelen het initiatief. De krachten bij de gemankeerde Rotterdamse ploeg namen af, de Feyenoorders konden niet anders dan het punt verdedigen. In de slotfase onderscheidde Lamprou zich met enkele formidabele reddingen. De Griekse keeper toonde zijn klasse door, tot frustratie van de AZ’ers, alle ballen te keren die op zijn doel werden afgevuurd.

’De veldbezetting was vandaag heel goed, vooral achterin’, zei Van Gastel na afloop. ‘Ondanks de vele wijzigingen stond het in de laatste linie als een huis.’ Volgende week ontvangt Feyenoord concurrent Ajax op Varkenoord.

Opstelling Feyenoord A1:
Lamprou; Van Stee, Pique, Nieveld, Nelom (46’ Eekman); Kobussen, Leerdam, Machek (81’ Janota); Cabral (78’ Day), Hagary, Pattinama

B1 BOEKT GELIJKSPEL OP SLECHT TILBURGS VELD

Feyenoord B1 reisde zaterdag af naar Tilburg voor de confrontatie met Willem II. Trainer Cor Adriaanse moest Jerson Cabral en Tim Eekman missen, die werden opgeroepen door de technische staf van Feyenoord A1. In de eerste helft deden zich op het slechte speelveld niet veel kansen voor. De mogelijkheden die er waren, waren voor Feyenoord, maar de ploegen gingen rusten met een 0-0 tussenstand.

Al snel in de tweede helft vielen de enige twee doelpunten van de wedstrijd. In de 42ste minuut zette Feyenoord een goede aanval op. Via Nayib Lagouireh en Shabir Isoufi belandde de bal voor de voeten van Rajiv van la Parra, die het openingsdoelpunt voor zijn rekening nam. De bezoekers konden geen minuut van de voorsprong genieten, want Willem II maakte een minuut later al gelijk. Slecht uitverdedigen van Rotterdamse zijde was daar debet aan.

Met een beetje geluk had Feyenoord alsnog de drie punten mee naar huis genomen. Invaller Osama Rashid kwam in kansrijke positie maar raakte de bal niet vol en een voorzet van Lagouireh suisde voorbij het Tilburgse doel zonder dat er een Rotterdamse voet tegenaan kwam.

Omdat de junioren volgende week schoolvakantie hebben en de A-junioren op zaterdag zitten te springen om spelers, komt de B1 aanstaande vrijdag al uit tegen AZ. Het duel met de Alkmaarders, dat op Varkenoord wordt gespeeld, vangt om 14.00 uur aan.

Opstelling Feyenoord B1:
Van der Post; De Vrij, Kruifhof, Bouwmeester, Martins Indi; Van Haaren, Clasie, Isoufi (70’ Rashid); Lagouireh, Van la Parra en N. Velder 

C'TJES HOUDEN PUNT OVER AAN MATIG DUEL 

Feyenoord C1 tegen ADO Den Haag werd een wedstrijd om snel te vergeten. Een 1-1 gelijkspel vertroebelde het zicht op koploper FC Utrecht C1. De eerste helft was van Rotterdamse kant nog redelijk te noemen. ADO werd niet gevaarlijk en Feyenoord kreeg drie mogelijkheden op een doelpunt. Bryan van der Laan miste een dot van een kans alleen voor de keeper en spits Jon-Joost Cornelissens mikte twee keer net te hoog.

Toen de ploegen van speelhelft wisselden begon Feyenoord vooral tegen zichzelf te voetballen. Veel balverlies bij de thuisploeg zorgde er voor dat de Haagse bezoekers weer terug in de wedstrijd konden komen. De Rotterdamse voorhoede wist geen vuist meer te maken en het meeste gevaar kwam uitgerekend uit de aanvallende impulsen van rechtsback Jordy van Deelen.

Een kwartier voor tijd nam ADO de leiding. Een schot van 20 meter afstand was zo hard dat doelman Boy de Jong niet in staat was de bal te keren: 0-1. De nederlaag leek een feit, maar in de slotminuut stelde Geraldo Alberto Antonio alsnog een punt veilig. De rechtsbuiten bezondigde zich 80 minuten aan individuele acties die op niets uitliepen, maar was alert genoeg om vlak voor het eindsignaal een afgeketste inzet van Matthew Steenvoorden binnen te werken: 1-1.

Opstelling Feyenoord C1:
De Jong; J. van Deelen, Van Oosten, M. Steenvoorden, Y. van Deelen; J. Steenvoorden, Van Van der Laan, Klaassen; Geraldo, Cornelissens, Manu (25’ Agatowski)


FEYENOORD C2 SCOORT ZEVENKLAPPER TEGEN AZ : 7 - 1

Er viel zaterdagmiddag volop te genieten op Varkenoord tijdens de wedstrijd van Feyenoord C2 tegen de leeftijdgenoten van AZ. Een heuse topper want beide teams deelden de eerste plaats op de ranglijst. Vriend en vijand waren het na de wedstrijd met elkaar eens . Ze hadden vandaag een zeer goed spelend Feyenoord C2 aan het werk gezien dat AZ geen enkel moment de gelegenheid gaf om in de wedstrijd te komen.

Al in de 15e minuut was het raak toen de tot rechtsbuiten gebombardeerde Kyle Ebecillo de keeper het nakijken gaf na een prachtige steekpass van Tony de Vilhena. Luttele minuten later werd het zelfs 2-0 toen De Vilhena zelf de keeper verschalkte met een weergaloos doelpunt a la Wim Jansen in de beroemde Europacupwedstrijd tegen AC Milan. Het enige wapenfeit van AZ in de eerste helft betekende op slag van rust direct een tegentreffer. Alkmaarder Wesley Hoedt schoot net buiten de 16 op doel en geholpen door een graspol stuitte de bal over de handen van keeper Mitchel Snoek.

Omdat de Rotterdammers na rust nog meer de aanval zochten kreeg het duel een nog hogere amusementswaarde. Spits Anass Achahbar voegde nog eens drie doelpunten aan zijn totaal toe daartoe in de gelegeheid gesteld door laatste man Karim Rekik (prima dieptepass) en middenvelder Gwaeron Stout (slimme vrije trap). Voorts waren er doelpunten van Stout en Sleegers na goed voorbereidend werk van Van Wingerden en Hofman die beiden goed invielen. AZ kon daar bitter weinig tegenover stellen.

Na afloop was trainer Gaston Taument uiteraard verguld met de zevenklapper: ‘Alles klopte vandaag. De verdediging stond als een huis. Het middenveld was gretig en dominant en de voorhoede was zeer creatief met de geboden kansen. We hebben AZ vanaf het begin onze wil opgelegd en nagenoeg geen kans weggegeven.’

Door deze klinkende overwinning bezet Feyenoord de eerste plaats in competitie weliswaar gelijk met Ajax, N.E.C. en AZ maar met een wedstrijd minder gespeeld. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen De Graafschap.

Feyenoord C2- AZ 7-1 (3-1)
Scoreverloop: 15e min. 1-0 Ebecillo, 24e min. 2-0 Trindade de Vilhena, 35e min. 2-1 Wesley Hoedt, 38e en 41e min 3-1 en 4-1 Achahbar, 62e min. 5-1 Stout, 64e min. 6-1 Sleegers, 70e min. 7-1 Achahbar.

Opstelling Feyenoord C2: Mitchel Snoek, Sven van Beek, Terence Kongolo (35e min. Pieter Hofman), Karim Rekik, Lucas Woudenberg, Kevin Dercks, Gwaeron Stout, Kyle Ebecillo (48e min. Remco van Wingerden), Joey Sleegers, Anass Achahbar, Tony Trindade de Vilhena.