FEYENOORD MIST GELUK IN DOELPUNTENFESTIJN: 3-3

Feyenoord heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Heracles met 3-3 gelijk gespeeld. De Rotterdammers hielden aan het spektakelstuk in Almelo een zure nasmaak over, want alle drie de doelpunten van de thuisploeg kwamen tot stand uit dode spelsituaties die makkelijk door de scheidsrechter werden toegekend. Denny Landzaat maakte zijn eerste doelpunt in dienst van Feyenoord, de andere goals kwamen op naam van André Bahia en Nicky Hofs.

Bert van Marwijk had ongetwijfeld gehoopt dat zijn ploeg geleerd had van de afgelopen weken. Keer op keer hamerde hij erop dat Feyenoord anders aan wedstrijden moest beginnen, dan de afgelopen weken vaak het geval was. Nadat het de afgelopen wedstrijden vaak in de openingsfase fout ging, hoopte hij dat zijn ploeg in Almelo direct fel uit de startblokken zou komen.

Groot was daarom de frustratie op de bank toen de bal al binnen een minuut achter Henk Timmer lag. Feyenoord was nog nauwelijks zelf in balbezit geweest, toen scheidsrechter Blom een overtreding van Luigi Bruins zag aan de zijkant van het strafschopgebied. De vrije trap die volgde werd onberispelijk binnen gekopt door Everton: 1-0.

Feyenoord leek niet uit het veld geslagen en ging vanaf de aftrap die volgde op zoek naar de gelijkmaker en vond die ook snel. Weer lag een lichte overtreding aan de zijkant van het veld aan de basis van het doelpunt. Ditmaal kwam de vrije trap van de voet van Nicky Hofs, waarna André Bahia het scherpst was voor het doel en raak kopte: 1-1

Het leek alsof er een last van de schouders viel bij de Feyenoorders, want vanaf dat moment maakte het haastige spel met veel lange ballen plaats voor aardig combinatiespel. Toch zorgde een onzorgvuldigheid in de verdediging ervoor dat Heracles andermaal de voorsprong kon grijpen.

Een terugspeelbal van Leroy Fer op Timmer bleek te hard, waarna de scheidsrechter een te betwisten hoekschop toekende. Voor de derde maal in de eerste helft viel daarop een doelpunt uit een dode spelsituatie, toen Srdjan Lakic de 2-1 binnen kopte.

Dat Feyenoord toch nog met een gelijke stand de rust in ging, had het te danken aan Denny Landzaat. Kevin Hofland zette de combinatie op met Jonathan de Guzman, die de bal op de zestien meter klaarlegde voor de middenvelder. Die haalde uit en maakte zijn eerste doelpunt in Feyenoord-dienst: 2-2.

Het spektakelstuk dat zich zo voor rust had ontwikkeld, kreeg in de tweede helft een passend vervolg. Nadat De Guzman met een schot in het zijnet al dichtbij kwam, zette Nicky Hofs Feyenoord na een uur spelen voor het eerst op voorsprong. Een individuele actie van de uitblinkende Giovanni van Bronckhorst eindigde in eerste instantie op de vuisten van de doelman, maar de rebound was niet te missen voor Hofs.

Ditmaal was het Feyenoord dat de voorsprong niet vast kon houden. Al binnen drie minuten was de stand weer in evenwicht, toen Blom een valpartij van Garcia-Garcia tot strafschop promoveerde. De inzet vanaf zestien meter van Lakic raakte vervolgens nog wel de handen van Timmer, maar eindigde achter de doellijn: 3-3.

Heracles Almelo – Feyenoord 3-3

1’ 1-0 Everton
17’ 1-1 Bahia
23’ 2-1 Lakic
31’ 2-2 Landzaat
57’ 2-3 Hofs
60’ 3-3 Lakic (pen.)