Fanshop
Fanshop

FEYENOORD CONTINUEERT PROJECT AMATEUR-PARTNERS

Feyenoord heeft besloten het project ‘Amateur-partners’ na dit seizoen voor onbepaalde tijd te verlengen. Een kleine twee jaar geleden werd het project opgestart en werden amateurclubs in Nederland in staat gesteld om partner te worden van Feyenoord. In eerste instantie werd besloten om tweejarige overeenkomsten met de verenigingen aan te gaan. 130 voetbalverenigingen uit geheel Nederland verbonden zich op deze manier aan de club. Samen vertegenwoordigen deze Amateur-partners zo’n 50.000 voetballiefhebbers.
De samenwerking tussen Feyenoord en de amateurverenigingen heeft geen betrekking op technisch beleid. Het project vormt voor Feyenoord een van de middelen om de banden met supporters en voetballiefhebbers in geheel Nederland aan te halen. De aangesloten verenigingen hebben geen enkele financiële verplichting jegens Feyenoord, maar ontvangen wel tal van voordelen. Zo hebben Amateur-partners van Feyenoord het exclusieve recht op deelname aan het Feyenoord Jeugdproject, waarbij de hele jeugdafdeling een keer per seizoen gratis een thuiswedstrijd van Feyenoord kan bijwonen. Ook worden alle vrijwilligers van de clubs één keer per seizoen uitgenodigd bij een thuiswedstrijd van Feyenoord. Amateur-partners hebben ook het exclusieve recht om ‘Feyenoord op Locatie’ te organiseren, een Feyenoord-dag waarin inbegrepen Feyenoord on Tour, twee oefenwedstrijden tegen jeugdteams en een forumavond voor leden, sponsors en andere belangstellenden met de aanwezigheid van verschillende Feyenoord-prominenten. Feyenoord organiseerde voor de Amateur-partners ook al eens een trainersdag, waarbij trainers van de verenigingen in discussie konden gaan met de trainers van Feyenoord. Bestuursleden van de partners waren te gast van de seizoenopeningen. En binnenkort start het toernooi om de Feyenoord 100 Jaar Cup, een landelijk voetbaltoernooi voor de eerste elftallen van de Amateur-partners.

In de komende jaren wil Feyenoord het activiteitenaanbod uitbreiden. Ook wordt voor verenigingen, die nog geen partner van Feyenoord zijn, de mogelijkheid geboden dit alsnog te worden. Bestaande partners zullen op korte termijn uitgebreid geïnformeerd worden, nieuwe verenigingen kunnen zich binnenkort via deze website aanmelden.