Fanshop
Fanshop

FEYENOORD START ONDERZOEK NAAR ONREGELDHEDEN IN ARNHEM

Feyenoord is naar aanleiding van de berichtgeving vanuit Enschede en Arnhem in overleg met de Voetbaleenheid van de Politie Rotterdam Rijnmond een onderzoek gestart naar de ongeregeldheden, die met name in Arnhem zouden hebben plaats gevonden. Daarbij raakte één persoon ernstig gewond.
Diverse media meldden maandag dat de politie in Enschede een confrontatie tussen aanhangers van FC Twente, Schalke’04 en Feyenoord heeft weten te voorkomen. Daarbij werden diverse aanhoudingen verricht. Vooralsnog lijkt het er op dat zich daaronder geen Feyenoord-aanhangers bevonden. Het is bovendien zeer twijfelachtig of zich Feyenoord-supporter noemende mensen op weg zijn geweest naar Enschede voor een confrontatie.
 
In Arnhem kwam het wel tot onlusten. De media spreken van Feyenoord-supporters op weg naar huis vanuit Almelo. Feyenoord heeft echter het vermoeden dat het gaat om een groep jongeren die de wedstrijd in Almelo niet bezocht heeft maar zich onder de noemer ‘Feyenoord-supporter’ aldaar heeft gemanifesteerd. De club sluit niet uit dat het daarbij gaat om mensen die bij Feyenoord wegens wangedrag in het verleden niet langer welkom zijn.
 
Indien uit het onderzoek blijkt dat de personen die zich schuldig hebben gemaakt aan wangedrag bekenden zijn van de club zal Feyenoord niet nalaten verregaande sanctiemaatregelen jegens deze personen te nemen.