FEYENOORD B1 OP KARAKTER LANGS AZ: 3-1

De B1 van Feyenoord heeft vrijdag met 3-1 gewonnen van AZ. Door doelpunten van Shabir Isoufi, Ricky van Haaren en Osama Rashid werden de drie punten in Rotterdam gehouden. Een goede wedstrijd was het niet, maar de ploeg toonde aan op een mindere dag met andere middelen de tegenstander te kunnen verslaan.
Het duel met de Alkmaarders was een dag naar voren geschoven vanwege de personele problemen bij de hogere elftallen. De confrontatie met de nummer zes van de ranglijst werd er een met weinig goed voetbal. Toch werd het nooit saai op Varkenoord.

Feyenoord en AZ gunden elkaar niet de ruimte om op te bouwen, wat een eerste helft opleverde met weinig kansen en veel strijd. Na ruim een half uur kwam de thuisploeg op voorsprong. Een diepe pass van achteruit werd door spits Rajiv van la Parra neergelegd bij de opkomende middenvelder Isoufi. Hij wist oog in oog met de keeper van AZ de rust te bewaren en schoot beheerst binnen; 1-0.

Net als zaterdag tegen Willem II was het ook nu na een minuut alweer gelijk. Aan de rechterkant werd er te laat ingestapt, de aanvaller van AZ zette vervolgens de centrale verdediging van Feyenoord opzij en rondde af: 1-1. Een ruststand waar beide partijen mee konden leven.

In de tweede helft gaf invaller Rashid direct zijn visitekaartje af. De aanvaller kwam in de 44ste minuut in balbezit en had oog voor Van Haaren, die zijn ploeg weer op voorsprong zette: 2-1. AZ koos er vanaf dat moment voor om met vier aanvallers te gaan spelen. Cor Adriaanse had vertrouwen in zijn laatste linie en zette er evenveel verdedigers tegenover.

’Dat heeft de ploeg aardig opgelost’, concludeerde de trainer na afloop. ‘Het is altijd risicovol om met zo’n kleine marge één op één te spelen, maar het levert wel veel ruimte op voor de aanvallers.’ Tot genoegen van de coach zorgde Rashid een minuut voor tijd voor het derde doelpunt, waardoor de koppositie in beeld blijft voor de B-junioren.

Zaterdag speelt de A1 van Feyenoord een competitiewedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Ajax. De wedstrijd begint om 14.30 uur op Varkenoord en de toegang is uiteraard gratis. De volgende wedstrijd van de B1 is volgende week vrijdag tegen PSV. In Eindhoven wordt om 16.45 uur afgetrapt.