JONG FEYENOORD HERPAKT ZICH IN VENLO: 1-1

Jong Feyenoord is er maandagavond niet in geslaagd te winnen bij Jong VVV. In Venlo werd het na een voorzichtige start en een succesvolle eindsprint 1-1. De thuisploeg kwam na ruim een half uur spelen op een 1-0 voorsprong, via een benutte strafschop. Hanne Hagary zorgde na 56 minuten voor de 1-1. Met nog zeven wedstrijden voor de boeg is de voorsprong op naaste belager Jong Excelsior negen punten.

De Feyenoord-verdedigers moesten maandagavond even slikken toen zij een drietal ervaren spelers tegenover zich zagen. De Venlo’se voorhoede bestond louter uit spelers die dit seizoen ook zijn uitgekomen op het hoogste niveau. ‘Mijn ploeg toonde teveel ontzag voor deze spelers’, concludeerde trainer Raymond Verheijen na afloop.

De thuisclub domineerde het eerste bedrijf, dat zich afspeelde op de helft van Feyenoord. Het enige doelpunt werd gemaakt vanaf de strafschopstip. Bij een vrije trap van VVV besloot de scheidsrechter na het nodige duw- en trekwerk dat de aanvallende partij werd benadeeld, en wees resoluut naar de stip. Ekramy kon niet voorkomen dat zijn ploeg met een achterstand de kleedkamers op kon zoeken: 1-0.

’We hadden in de eerste helft wat meer gas moeten geven’, vond Verheijen. De trainer kon tevreden constateren dat zijn manschappen na de rust wel de agressiviteit toonden om het VVV lastig te maken. Met aanjager Leroy Fer voorop speelde de koploper een veel betere tweede helft. De ploeg gaf VVV niet meer de kans om op te bouwen zodat de ervaren spitsen niet meer in het spel werden betrokken.

Na ruim een uur spelen kwam Feyenoord op gelijke hoogte. Een crossbal op invaller Jordao Pattinama werd door de aanvaller goed ingespeeld op Fer. De fysiek sterke middenvelder denderde op wilskracht het vijandelijke strafschopgebied binnen en gaf een afgemeten voorzet op Hagary, die de bal binnen kon lopen: 1-1.

Daarna was het een half uur powerplay van Feyenoord-kant, wat nog resulteerde in één grote kans. Die mocht er niet in, zodat beide ploegen niet meer kregen dan een punt. ‘In de kleedkamer overheerste na afloop de gedachte dat we hier hadden kunnen winnen’, zei de trainer. ‘Maar met een flink stel A-junioren heb je het hier in mijn ogen goed gedaan, tegen een elftal met spelers die al flink wat Eredivisieduels in de benen hebben.’

Volgende week is Jong Feyenoord vrij, een week later ontvangt het RBC Roosendaal.

Jong VVV - Jong Feyenoord: 1-1