Fanshop
Fanshop

EERSTE DUEL FEYENOORD 100 JAAR CUP EINDIGT DOELPUNTLOOS

Celeritas en DUNO hebben dinsdagavond de allereerste wedstrijd in het toernooi om de Feyenoord 100 jaar Cup gelijk gespeeld. Het duel in poule 9, dat werd gespeeld onder barre en winterse omstandigheden, eindigde in 0-0. Het betrof een vooruit gespeelde wedstrijd in de voorronde van het toernooi voor de Amateur-partners van Feyenoord.


De thuisclub had er alles aan gedaan van deze wedstrijd een feestelijke gebeurtenis te maken. In de kantine klonk de Feyenoord-muziek uit de speakers, in een van de vlaggenmasten wapperde een Feyenoord-jubileumvlag en de spelers werden bij opkomst begeleid door pupillen van beide verenigingen. De aftrap werd genomen door een F-pupil van Celeritas in Feyenoord-shirt.Direct nadat de bal rolde werd duidelijk dat beide ploegen het toernooi serieus nemen. Er werd gespeeld met veel inzet waardoor een attractieve wedstrijd ontstond. In geen enkel opzicht was er niveauverschil merkbaar tussen zondag vierdeklasser Celeritas en zaterdag tweedeklasser DUNO.De officiële opening van het toernooi voor de Amateur-partners heeft later deze maand plaats. Gedurende de maanden maart, april en mei worden vervolgens in zestien poules voorrondes gespeeld. De winnaars stromen uiteindelijk door naar de finaledag in De Kuip op 7 juni.

Op de dag dat tevens het EK voetbal begint strijden dan in totaal achttien amateurelftallen om de Feyenoord 100 Jaar Cup en een uitgebreid prijzenpakket. Zo krijgt het winnende team onder meer een trainingskamp, wedstrijdballen en trainingspakken aangeboden.