Fanshop
Fanshop

FEYENOORD EN PSV B1 IN ELKE LINIE GELIJKWAARDIG: 1-1

Feyenoord B1 heeft vrijdag bij PSV een duel op hoog niveau uitgevochten. Vooral op het middenveld deden de zes spelers niet voor elkaar onder, in een wedstrijd die gekenmerkt werd door een hoog baltempo en veel strijd. De doelpunten vielen voor rust, Ricky van Haaren scoorde namens Feyenoord.
’Een leuk gezicht’, vond trainer Cor Adriaanse de strijd die vrijdag op het middenveld werd uitgevochten. De coach loopt al vele jaren mee en zag al vele toppers voorbij komen, maar de mentaliteit die zijn jonge ploeg in Eindhoven toonde, maakte grote indruk.

Na 24 minuten maakte Feyenoord de eerste fout van de wedstrijd, die direct werd afgestraft door de concurrent uit Brabant. Achterin werd een verkeerde keuze gemaakt en het daaropvolgende balverlies bleek dodelijk: 1-0.

De achterstand werd na twee minuten ongedaan gemaakt. Shabir Isoufi ging op avontuur en vuurde na een individuele actie op het vijandelijke doel. De bal ketste af maar werd in de rebound binnengeschoten door Ricky van Haaren: 1-1.

In de tweede helft ging het niet anders dan voor de rust; PSV wilde de punten in eigen huis houden en Feyenoord had de drie punten hard nodig in de achtervolging op koploper Ajax. In het laatste kwartier namen de Rotterdammers het initiatief voor een eindsprint. Met een betere balbehandeling had de winst er nog ingezeten voor Feyenoord, maar de puntendeling was een terechte afspiegeling van de wedstrijd.

De eerstvolgende wedstrijd voor de B1 is mogelijk de halve finale van het bekertoernooi tegen Heerenveen. De clubs overleggen nog of die wedstrijd op Goede Vrijdag verspeeld kan worden.

Opstelling Feyenoord B1:
Van der Post; De Vrij, Eekman (41’ Kruithof), Bouwmeester, Martins Indi; Van Haaren, Clasie, Isoufi; Lagouireh, Van la Parra en Cabral (62’ N. Velder)